Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia incorpora una secció de teatre infantil en llengua russa

La recaptació de les entrades d'aquesta 29 edició es destinarà a l'associació Parkinson Dénia – Marina Alta

La 29 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia – 3a Mostra Internacional Marina Alta de Teatre (Mimat) se celebra de l'1 al 15 de juny amb una novetat destacada, la incorporació d'una secció dedicada al teatre infantil en llengua russa, en la qual participaran grups procedents de València, Sant Joan d'Alacant, Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria i Barcelona. La Mostra arrancarà amb aquesta secció, que es desenvoluparà a la Sala ETC de Joventut de l'1 al 4 de juny. Cada dia hi haurà diverses representacions teatrals a partir de les 17 hores, complementades amb masterclass per als xiquets i xiquetes participants.

La regidora de Joventut, Cristina Morera, ha felicitat el director de la Mostra, Mario Pássero, per aquesta iniciativa que coordina la professora de teatre en llengua russa de l'ETC, Svetlana Kartounova, i que permetrà a molts xiquets i xiquetes i a les seues famílies “conéixer la nostra ciutat i relacionar-se entre ells”. En aquest sentit, el director de la Mostra s'ha mostrat molt satisfet de poder dur a terme projectes com aquest “amb els quals estem exportant Dénia al món a través de la passió pel teatre”. Kartounova, per part seua, ha posat l'accent que la cita de Dénia constitueix la primera Mostra de grups infantils de teatre en llengua russa que se celebra en l'Estat espanyol i ha anunciat la intenció que l'any vinent el certamen s'internacionalitze i participen formacions procedents d'altres països.

La programació de la secció de teatre infantil en llengua russa comença el dia 1 de juny amb la representació d’Un conte de far vell a càrrec del grup Kinderland de Tenerife, seguida per l'actuació del grup Olímpia Teatre, de Sant Joan d'Alacant, que representarà la comèdia Tres humoradas de la vida. El diumenge 2 de juny es representaran Les aventures d’Alicia, a càrrec del grup Kapricho, de Barcelona; Un conte de folclor, pel grup Viosnushka, també de Barcelona, i l'obra Dreams, que posaran en escena els actors i actrius infantils de la companyia estudi teatral de Yulia Vashchenko, de València. La vesprada del dia 3, el grup Fantaziori de Las Palmas de Gran Canaria representarà Les aventures de Buratino, un clàssic rus. La secció de teatre infantil en llengua russa de la Mostra s'acomiada el 4 de juny amb la representació de la tragicomèdia Dels draps a les riqueses o un gir brusc i una adaptació del clàssic de Lewis Carroll Alicia al país de les meravelles, totes dues a càrrec de Teatre Arlekin, Associació cultural russa Estrella del Norte de la ciutat de València.

Finalitzada la secció infantil, la Mostra continua el 6 de juny, ara en l'escenari del Centre Social, amb les obres selecciones per al certamen, entre les quals un jurat d'experts atorgarà els premis a la millor direcció, millor actor, millor actriu, ús del valencià i esments especials, i el públic assistent, com és costum, elegirà per votació la millor obra d'aquesta edició.

Participen grups comarcals, de Dénia i el Verger, de la Comunitat Valenciana, concretament del Campello (Alacant) i Albalat dels Sorells (València), i internacionals, procedents de l'Argentina i Rússia. El primer a actuar serà Producciones Tremenduskas, de Dénia, amb la comèdia Suspicacia (6 de juny). L'endemà, l'ETC El Verger representarà Kaiser, una comèdia negra en llengua valenciana. El dissabte 8 de juny, el grup Almadrava Teatre, del Campello, eixirà a escena amb la comèdia 24-F i el diumenge 9, el grup d'Albalat dels Sorells Stres de Quatre representarà el drama còmic Las heridas del viento.

Les actuacions es reprendran el 13 de juny amb la Compañía Faro, de Buenos Aires (l'Argentina), i la seua representació de La señora Macbeth. El dia 14, l'obra Armario, o lo que esconden las mujeres, una comèdia en llengua russa a càrrec del grup Kamernaya Escena, de Lobñya.

La Mostra s'acomiada el 15 de juny, de la mà de Curiosity Antic/Aula ETC, amb l'obra Toc A Mela. Seran els propis actors i actrius de l'Aula ETC els qui s'encarreguen d'entregar els premis d'aquesta edició.

Totes les representacions començaran a les 20.30 hores. El preu de l'entrada és de 5 euros, o de 3 euros per a persones amb Carnet Jove o carnet de pensionista. Els tiquets es poden adquirir els dies de representació, en la taquilla del Centre Social, que obrirà dues hores abans de cada funció.

La regidora Cristina Morera ha convidat al públic a gaudir de la programació, destacant el “altíssim nivell dels participants” i recordant que, a més, la Mostra té un vessant solidari dedicat a les entitats socials de Dénia i la comarca. Enguany, la recaptació de la venda d'entrades es destinarà a l'Associació Parkinson Dénia-Marina Alta, que presideix Pablo Segarra. Aquest s'ha mostrat molt agraït per la contribució de la Mostra i ha recordat que l'associació es va crear fa 5 anys “sobre la base d'una demanda social” i hui dia compta amb 512 associats i una seu pròpia des d'on atenen usuaris de tota la comarca.

 
 La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia incorpora una secció de teatre infantil en llengua russa
 La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia incorpora una secció de teatre infantil en llengua russa
 La Mostra de Teatre Ciutat de Dénia incorpora una secció de teatre infantil en llengua russa

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina