Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Acte de lliurament del XXII Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes

El guardó reconeix “la formació popular, inclusiva, activa, participativa i amorosa” del Centre Públic de Formació de Persones Adultes i l’Associació de Persones Adultes Participants Francesc Bosch i Morata de Xàtiva


L’alcalde, Vicent Grimalt, ha presidit este migdia el lliurament dels guardons del XXII Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes recaigut en el binomi que formen el Centre Públic de Formació de Persones Adultes i l’Associació de Persones Adultes Participants Francesc Bosch i Morata, de Xàtiva. Grimalt ha destacat la contribució del centre, que l’any passat va complir 40 anys d’activitat, “a la defensa, promoció i perfeccionament d’una educació i una formació al llarg de la vida”. Un projecte “il·lusionant”, integrat per “persones compromeses”, que als inicis va començar amb poc més de dos-cents alumnes i hui en dia supera el miliar d’estudiants.

L’alcalde ha destacat també l’aposta del Bosch i Morata “per mètodes educatius alternatius, allunyats d’uns altres que han fracassat estrepitosament en instituts i centres de formació professional per no ser capaços de donar resposta a les necessitats dels estudiants” i ha ressaltat la seua tasca “per establir relacions entre les persones educadores i educandes, afavorint la creació de xarxes en l’àmbit de l’educació permanent i la cultura popular”.

El centre-associació conformen un binomi que, en paraules de Yolanda Corella, representant del Taller per a la Renovació de l’Educació de Persones Adultes (TAREPA)/Mesa dels Agents Socials per a la Formació de Persones Adultes i membre del jurat d’enguany, “supera la dicotomia mestres-alumnes i reconeix que tothom és participant d’un projecte comú”. Ha parlat Corella d’una educació d’adults “popular, viva i llibertària”, afirmant que el binomi xativí està, si no en peu de guerra, sí “en peu d’educació” des del primer moment, sovint en rebel·lió “contra imposicions que volen dur-los per un altre camí, fent que perden la vessant ciutadana i esdevinguen més academicistes”.

La presidenta del Centre Públic de Formació de Persones Adultes Francesc Bosch i Morata, Paqui Borox, ha agraït a l’Ajuntament de Dénia el premi rebut i ha destacat del binomi guardonat l’exercici d’una “participació social directa, real i igualitària i d’una pedagogia activa, amorosa i participativa”, així com el manteniment “d’una actitud curiosa, crítica i investigadora”. Borox, per últim, ha manifestat el compromís de continuar promocionant i enfortint una educació “pública i valenciana”.

En la mateixa línia, la representant de l’Associació de Persones Adultes Participants Francesc Bosch i Morata, Antonia Campos, ha mostrat forces per a continuar amb este projecte “40 anys més”.

 
 
Acte de lliurament del XXII Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la formació de persones a...
 
Acte de lliurament del XXII Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la formació de persones a...
 
Acte de lliurament del XXII Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la formació de persones a...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina