Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia es prepara per a celebrar la seua Festa Major del 6 al 14 de juliol

El regidor de Festes, Óscar Mengual, ha presentat aquest matí la programació de la Festa Major de Dénia 2019, que se celebra del 6 al 14 de juliol. Mengual i el seu equip han apostat enguany per reforçar el primer dia de les festes, i primer dia d'espectacle de bous a la mar, prolongant l'activitat de música i animació que precedeix a l’entrà de bous fins a la mitjanit i programant, a més, un espectacle per a eixa primera nit de les festes. Serà el musical The Big Show, “especialment dissenyat per a ser representat en la Festa Major de Dénia”, ha assenyalat el regidor, que es podrà veure al carrer de la Via.

També han preparat una fi de festa apoteòsic amb el piromusical Diànium que llançarà la pirotècnica Ricardo Caballer a l'esplanada de Torrecremada. Amb major potència que els d'edicions anteriors, es llançaran prop de 500 quilos de pólvora al ritme de la música durant l'espectacle, que s'ha convertit en un dels més aclamats pel públic. Com a novetat, “i atés que l'endemà és laborable”, Festes ha avançat una hora aquesta fi de festa, que començarà sobre les 23.30 hores de la nit del diumenge 14 de juliol.

Óscar Mengual també ha destacat que durant la Festa Major 2019 es podran veure a l'aire lliure, concretament al carrer de la Via, espectacles “de gran qualitat que normalment es representen en teatres i sales de tot l'Estat espanyol”. És el cas del teatre musical Abba Live TV, de Barabú Produccions (7 de juliol), l'espectacle 500 nits de banda, un tribut a Joaquín Sabina amb la veu de Darío Gómez (12 de juliol) i l'actuació del televisiu mag Yunke (14 de juliol).

La Festa Major també dedica un espai de la seua programació a les actuacions de grups de la Marina Alta i de la resta de la Comunitat Valenciana. Aquests espectacles, de format més reduït que els del carrer de la Via, tindran com a escenari la plaça del Consell. Les nits del 8, 9 i 11 de juliol actuaran, respectivament, la Marina Big Band, presentant Els reis del mambo; Melomans, amb el seu espectacle 4 veus i els monologistas de Las Noches Comedy Plan Rafa Alarcón, Carol Tomás i Darío Piera.

A les vesprades, a partir de les 19.30 hores, la plaça del Consell acollirà els espectacles infantils de la festa, amb música, màgia, marionetes, i, per primera vegada, una actuació de circ “que amplia el ventall de les diferents arts escèniques de les quals podrem gaudir en aquest espai”, ha indicat el regidor. A més, s'han programat un taller de decoració de motxilles i un altre de confecció de xapes decoratives.

Els més joves podran gaudir de les discomòbils que se celebraran a partir de la mitjanit dels dies 9, 10, 11 i 12 de juliol a l'esplanada de Torrecremada. Aquesta programació “jove” també s'ha ampliat enguany amb una nit més de diversió.

El programa de Festa Major es completa amb activitats esportives, religioses, en honor de la Santíssima Sang, i unes altres que són també tot un clàssic del programa com la desfilada de carrosses que organitza la Junta Local Fallera, el concert de l’Agrupació Artística Musical de Dénia del dia de la Santíssima Sang i l’Aplec de Danses que coordina Dianium Dansa.

El programa íntegre amb les activitats destacades de cada dia i una altra informació relacionada es podrà consultar pròximament en la web www.festesdenia.online que estrena la Festa Major enguany. També s'ha creat un codi QR per a poder descarregar el programa en dispositius mòbils.

Per a concloure la presentació de hui, el regidor de Festes ha volgut agrair el treball del personal del departament, Noemí Amorós i Gabi Mut, i de tots els membres de la Comissió de Festes. Així mateix, ha tingut unes paraules d'admiració i reconeixement cap als Quintos de la ciutat, els joves que compleixen 18 anys. Enguany hi ha un cens de 300 joves “molt involucrats, que fan molt especial la festa i sense els quals no podríem viure-la”. Els Quintos col·laboraran activament repartint els programes de festes en comerços i altres punts d'interés de la ciutat uns dies abans de l'inici de la celebració i oferint berenar als xicotets que acudisquen a les activitats infantils de la plaça del Consell.
 
Dénia es prepara per a celebrar la seua Festa Major del 6 al 14 de juliol
Dénia es prepara per a celebrar la seua Festa Major del 6 al 14 de juliol
Dénia es prepara per a celebrar la seua Festa Major del 6 al 14 de juliol
Anar al principi de la pàgina