Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Repàs a les nou actuacions de millora en infraestructures educatives del Pla Edificant a Dénia

Els projectes suposen una inversió de la Generalitat pròxima als 18 milions d'euros

La regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, i d'Educació, Melani Ivars, han realitzat hui un repàs a l'estat dels nou projectes de millora d'infraestructures educatives que es duran a terme a Dénia, la Xara i Jesús Pobre a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb una inversió pròxima als 18 milions d'euros.

L'ampliació i reforma del col·legi públic Pou de la Muntanya i la construcció d'un edifici adjacent de nova planta per a albergar el cicle d'Educació Infantil, que fins hui s'ha impartit en altres instal·lacions, començaran en breu, probablement la setmana vinent. El cost total de l'actuació ronda els 2,5 milions d'euros, amb un període d'execució previst de 4 mesos. La regidora d'Educació ha explicat que els prop de 300 escolars de les 12 unitats de Primària que té el centre es traslladaran durant les obres a l'edifici de Joan Fuster, número 44, que albergava la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes. L’EOI va traslladar aquest passat curs les seues classes de la vesprada a les instal·lacions de l'IES Sorts de la Mar i actualment manté a les aules de Joan Fuster quatre classes al matí, que ara caldrà reubicar amb l'arribada de l'alumnat del Pou.

Així mateix, mentre duren les obres, el servei de menjador del col·legi s'oferirà en el propi centre, ja que la intenció de l'ajuntament és que els treballs comencen per aquesta instal·lació perquè estiga acabada a principi de curs.

Dos de les obres del Pla Edificant ja estan en marxa. Es tracta de la construcció del nou col·legi de la Xara, que va començar el mes d'abril passat i té una inversió pròxima als 4 milions d'euros i un termini d'execució d'un any; i la reforma de la coberta i les escales del col·legi Llebeig, unes obres pressupostades en 250.000 euros que van començar el 28 de juny i tenen un termini previst d'execució d'un mes.

D'altra banda, el canvi de finestres i altres treballs de millora en el col·legi Cervantes ja han conclòs.

Estan en fase de licitació de la redacció del projecte la reforma de l'estructura de l'IES Historiador Chabás, pressupostada en uns 800.000 euros, i la rehabilitació i ampliació de l'IES Maria Ibars, que suposa una inversió superior als 2,5 milions d'euros.

El projecte de reforma de la coberta del menjador i l'aulari infantil del col·legi Les Vessanes es troba en la fase de valoració de les ofertes presentades. Aquestes obres tenen un termini previst d'execució de 4 mesos i un pressupost pròxim als 390.000 euros.

Finalment, s'han enviat les memòries a la Conselleria d'Educació i estan pendents de resolució els projectes de construcció del nou centre d'educació especial Raquel Payá, projectat en uns terrenys municipals del camí de la Bota i el pressupost del qual ascendeix a 5,6 milions d'euros, i l'adequació del menjador i altres actuacions relacionades amb l'accessibilitat en el col·legi Pare Pere de Jesús Pobre, el pressupost del qual ronda els 800.000 euros.

La regidora d'Educació ha volgut destacar “la coordinació” que existeix entre els departaments d'Educació i d'Urbanisme per a la gestió dels prop de 18 milions d'inversió del Pla Edificant a Dénia i ha incidit que aquest pla que duu a terme el govern autonòmic amb la col·laboració de l'ajuntament “millorarà les instal·lacions i els serveis educatius a la nostra ciutat després d'anys sense cap mena d'inversió”.
 
Les regidores Melani Ivars i Maria Josep Ripoll

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina