Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Setmana Europea de la Mobilitat: L’Ajuntament de Dénia llança una campanya que promou el respecte cap a les persones amb diversitat funcional

Dotze places d'aparcament ordinari de Marqués de Campo s'ocupen fins al divendres amb cadires de rodes per a visibilitzar l'ús indegut de les plataformes de mobilitat i espais d'estacionament als quals s'enfronta diàriament el col·lect

 


La Regidoria de Protecció Ciutadana se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat Europea i llança una campanya dirigida a tota la ciutadania i, molt especialment, a les persones infractores de les normes de trànsit i dels principis de civisme més bàsics, que estacionen els seus vehicles sense miraments en les places de diversitat funcional, passos de vianants, rampes i plataformes d'accessibilitat.

Perquè totes aquestes persones infractores se sensibilitzen i es consciencien de les dificultats que el seu comportament ocasiona, la campanya proposa “que experimenten les conseqüències d'aquesta falta de respecte i proposa que la diversitat funcional prenga el carrer amb les mateixes excuses gastades, recurrents i injustificades que empren els infractors”, en paraules del regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto. En la seua opinió “no hi ha justificació per a impedir la mobilitat dels altres i incomplir el reglament de circulació”.

Per això, des de hui, s'han ocupat dotze places d'estacionament ordinari de l'artèria principal de la ciutat, el carrer del Marqués de Campo, amb cadires de rodes que, ancorades en el paviment, ocuparan aquest espai fins divendres que ve, 20 de setembre, lluint cartells en els quals podem llegir les excuses més habituals que els infractors utilitzen per a ocupar les zones de diversitat funcional: “Només són 5 minuts”, “No tarde” o “Estic treballant i he de descarregar”. Justificacions totes elles que els usuaris de les associacions Ludai, Condenados al bordillo i el col·legi d'educació especial Raquel Payá, col·laboradors de la campanya, escolten i pateixen diàriament.

Laura Llorca, presidenta de Ludai, afirma que aquesta ocupació indeguda de l'espai reservat a persones amb diversitat funcional “és el dia a dia”, demana “més empatia i sentit comú” a la ciutadania i creu que aquesta campanya “pot sensibilitzar bastant, encara que és necessari fer molt més”. En representació de Condenados al bordillo, Sergio Llobell ha insistit en la necessitat de “conscienciar-se i respectar” que eixos espais “són per a persones amb mobilitat reduïda el desplaçament de les quals és més complicat”. Per a Vicen Cardona, del col·legi Raquel Payá, la campanya és important, “sobretot per la necessitat de complir el que per a molts d'ells és un somni”.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha recordat que Dénia té disponibles en l'actualitat entre 125 i 130 places d'estacionament de diversitat funcional, “30 o 40 més que quan vaig assumir la regidoria per primera vegada en 2015”. De fet, ha afegit, el primer treball que va dur a terme va ser una auditoria de les places existents en aquells dies, en la qual van col·laborar els col·lectius de persones amb diversitat funcional. “La majoria de les places que existien no tenien les mesures reglamentàries ni estaven senyalitzades com correspon”-ha explicat Scotto- “així que vam invertir 60.000 euros en repintar-les, senyalitzar-les correctament i ampliar-ne el nombre”. Hui, assegura, el manteniment d'eixes places és constant i cada vegada que l'ajuntament realitza una obra nova a la ciutat, es reserven les places de diversitat funcional que correspon.

Setmana Europea de la Mobilitat: L’Ajuntament de Dénia llança una campanya que promou el res...
Setmana Europea de la Mobilitat: L’Ajuntament de Dénia llança una campanya que promou el res...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina