Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La quarta edició de les xarrades sobre prevenció d’addiccions “Educant en el present” reuneix 80 participants

La 4a edició de les xarrades “Educant en el present” que organitza la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) es va desenvolupar els dies 18 i 25 de setembre en la Casa de la Cultura de Dénia amb la participació d’un total de 80 persones.  La UPCCA fa un balanç “molt positiu”, sobretot pel nivell de participació dels assistents, que, a més, s’han mostrat participatius i han plantejat en les sessions dubtes sorgits de les pròpies vivències com a mares, pares i famílies.

La primera cita va ser la xarrada “Identificant els ciberriscos. Pautes d’actuació i aspectes legals”, impartida per Caterina de Francisco Mallo, diplomada en Ciències de l’Educació, delegada de Participació Ciutadana del Cos Nacional de Policia de Dénia i especialitzada en formació de joves en temes relatius a la seua seguretat en l’entorn escolar (assetjament, ciberseguretat, ...).

En esta primera sessió es va posar l’atenció en aquelles conductes perilloses que poden ocórrer a través de la xarxa com, per exemple, el sexting, el grooming, la suplantació d’identitat, les comunitats perilloses,... així també com els aspectes legals a tenir en compte al respecte d’aquestes situacions. A través d’un cas pràctic, es va fer partícip a tots els assistents per tal que intentaren buscar la millor solució amb les eines apreses al llarg de la sessió.

La següent xarrada va ser “Educant en un ús responsable i segur de les noves tecnologies”, a càrrec d’Inma Camacho Ferrer, psicòloga clínica i psicòloga en la Unitat de Conductes Addictives de Dénia, màster en Drogodependències i altres Trastorns Addictius de la Universitat Alfonso X El Sabio, i Juanjo Sala Soler, psicòleg de la UPCCA Dénia, del Centre de Dia de Recolzament al Tractament d’Addiccions de la Fundació AEPA en Dénia i de l’associació ACOMAAD.

En aquesta segona sessió el protagonisme el va tenir l´ús de les noves tecnologies. Es van facilitar als assistents pautes per a prevenir l’abús de les noves tecnologies i es va posar especial atenció en l’ús / abús que es fa dels smartphones. Els més joves estan immersos en estes tecnologies i cal que els ajudem a tenir un autocontrol per a no derivar en una addicció. A través d’una sèrie de dinàmiques i preguntes obertes es va fer reflexionar als assistents sobre l’ús que fa cadascú de les TIC i com podem esdevenir models per als més joves. També es van donar una sèrie de pautes per tal d’actuar de cara a les noves tecnologies des dels 3 anys fins a l’adultesa.

 L’espai reflexiu obert amb les sessions d’Educant en el present es continuarà en la XXI Escola de pares i mares que tindrà lloc en gener i febrer de 2020. Per a poder assistir-hi s’ha de fer la inscripció facilitant el nom i cognoms, correu i telèfon a algun dels contactes següents: 966467027 – 628076449 o upccadenia@ayto-denia.es.

 

 

La quarta edició de les xarrades sobre prevenció d’addiccions “Educant en el present” reunei...
La quarta edició de les xarrades sobre prevenció d’addiccions “Educant en el present” reunei...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina