Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’avantguarda es dóna cita en el festival Ultramar Dansa de Dénia

L’escenari del Centre Social reunirà, del 7 al 9 de novembre, figures com el valencià Toni Aparisi, Miguel Ballabriga i la coreògrafa canària Carmen Fumero

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb el Centre Coreogràfic de Dénia (CCD), ha organitzat per cinquè any consecutiu el Festival de dansa contemporània Ultramar Dansa, l’objectiu principal del qual és la promoció i la difusió de la dansa contemporània més actual i avantguardista que està fent-se arreu de l’Estat espanyol.

Per a aconseguir aquesta finalitat s’ha treballat en tres direccions. Per una banda, amb companyies professionals valencianes i de les illes Canàries. D’una altra banda, donant difusió i oportunitats a les noves promeses de la dansa, joves professionals que comencen la seua carrera i que necessiten del suport institucional per a llançar-la. I, per últim, amb la col·laboració de col·lectius que treballen la dansa des d’un punt de vista de la integració generacional i social.

Ultramar Dansa se celebra els dies 7, 8 i 9 de novembre al teatre auditori del Centre Social de Dénia, on es presentaran un total de sis espectacles, dos diaris. D’entre ells, l’organització destaca la participació de la companyia TransFerMove, del ballarí, actor i coreògraf valencià Toni Aparisi, guanyador de tres premis Max, entre altres reconeixements, qui amb Iris Pintos protagonitzarà la peça Relaciones. També recomana l’espectacle que oferirà la companyia canària Carmen Fumero amb la peça ...eran casi las dos, en què Fumero ballarà amb Miguel Ballabriga, finalista als premis Max de les arts escèniques 2018 en la categoria de millor intèrpret masculí de dansa.

 La programació del cinqué festival Ultramar Dansa és la següent:

 Dia 7 de novembre

  • LIBERTAD. Grupo ESMOV. 30’. Angélica Fossemó, Patrizia Murari, China Moon Laudisio, Ulla Heim, Sonia Gonzáles, Julia Fernández.
  • GUANYADORS DEL IX CERTAMEN DELMAR. 30’. Reconeixement a peces guanyadores en el IX Certamen Delmar per a l’impuls de la seua carrera artística.

 Dia 8 de novembre

  • TAISHOKAN. 20 '. Lorenza Di Calogero, coreografia i ball, i Daniel Benedito, música.
  • ALQUIMIA. 60’.Grup jove - futures promeses. Direcció: Maria Carbonell.

 Dia 9 de novembre

  •  …ERAN CASI LAS DOS. Carmen Fumero Cia. 42‘. Carmen Fumero i Miguel Ballabriga
  • RELACIONES. TransFerMove. Cía de Danza. 20 ‘. Toni Aparisi i Iris Pintos.

Els espectacles començaran a les 20.30 hores. El preu de les entrades és de 6 euros i es posaran a la venda en taquilla dos hores abans de l’inici de cada funció.

Per a portar endavant el projecte s’ha comptat amb la col·laboració de l’INAEM, Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Govern de Canàries i  l’Institut valencià de Cultura.

 

 

L’avantguarda es dóna cita en el festival Ultramar Dansa de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina