Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Naix D*na Fòrum Gastronòmic, un espai de reflexió sobre gastronomia, turisme, territori i sostenibilitat

El CdT de Dénia acollirà, els dies 25, 26 i 27 de novembre, la primera edició del D*na *Fòrum Gastronòmic, unes jornades dirigides al sector de l'hostaleria de la comarca de la Marina Alta i a tots aquells interessats en la nostra gastronomia.

Hereu directe de la filosofia del D*na Festival que es va celebrar amb molt d'èxit durant dos anys consecutius de la mà de Quique Dacosta, el D*na Fòrum serà una trobada de professionals del sector en el qual es debatran molts temes relacionats amb la cuina, però sempre tenint presents els pilars de la UNESCO: gastronomia, territori i sostenibilitat.

Sota el lema Cuinant una terra. Llaurant un futur, reconeguts professionals del sector plantejaran els reptes globals, la manera d'abordar-los i les seues experiències per a tirar avant iniciatives de desenvolupament local. D*na Fòrum Gastronòmic reunirà un total de 79 ponents que participaran en les dèsset sessions programades. En totes elles participaran experts coneixedors dels temes a tractar i productors i restauradors de la Marina Alta. L'esdeveniment, organitzat per Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Dénia, a través de l'Oficina de la Innovació i de la Creativitat, està comissariat per l'hostaler denier Pep Romany.

Per al restaurador, “la incorporació del concepte de cultura tradicional gastronòmica i la seua aplicació a la restauració ens permet articular el territori. Perquè, d'on obtenim el que necessitem per a fer una cuina tradicional? L'única manera de fer-ho és articulant el territori: recuperar l'hort i el bestiar pròxim, recuperar l'artesania i els oficis tradicionals que permeten donar-li cos al territori i dignificar aquestes labors. Alguna cosa que té molt futur en l'actual necessitat de sostenibilitat i respecte a la naturalesa”.

D'aquesta forma, es podran identificar els fonaments que serviran per a dotar a la comarca d'un sistema agroalimentari i gastronòmic que preserve la seua manera de viure, els seus productes i el seu entorn.

La presentació del fòrum, celebrada aquest matí a l'Ajuntament de Dénia, ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Colomer ha destacat els valors que es reuneixen en l'esperit del D*na, primer com a festival gastronòmic i ara com a espai de reflexió, un fòrum “necessari per a pensar i repensar col·lectivament la indústria turística de la Comunitat Valenciana”, segons ha manifestat.

D*na *Fòrum Gastronòmic oferirà tres tipus de sessions diferents, enfocades com a taules de discussió entre professionals. En primer lloc, intervencions que serviran per a debatre temes més genèrics relacionats amb el turisme, la gastronomia i la sostenibilitat; en segon lloc, taules formades per cuiners professionals, i finalment, reflexions sobre el territori i tot el que aporta a la cuina i al turisme.

Pep Romany ha destacat la importància de l'educació en aquest fòrum, que a més d'abordar la importància del coneixement en la cuina i en l'alimentació en el programa, oferirà una certificació acadèmica de 1’8 crèdits ECTS per la Universitat d'Alacant.

Una vegada finalitze el fòrum, s'elaborarà un llibre de conclusions amb els resultats de cadascun dels debats celebrats en el Cdt de Dénia.

El D*na Fòrum Gastronòmic està patrocinat per Gasterra i la Universitat d'Alacant, i compta amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma); el Consorci per a la Recuperació Econòmica i l’Activitat de la Marina Alta – CREAMA; la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta – MACMA i el Centre de Turisme de la Marina Alta.

El Consell Tècnic Assessor està format per Quique Dacosta, Miguel Ángel Civera, Evarist Miralles, Josep Bernabeu, l'Oficina de la Innovació i la Creativitat i Turisme Dénia.

Tota la informació sobre el fòrum, programació i inscripcions es troba a la pàgina web https://dna-forum.es/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naix D*na Fòrum Gastronòmic, un espai de reflexió sobre gastronomia, turisme, territori i so...
Naix D*na Fòrum Gastronòmic, un espai de reflexió sobre gastronomia, turisme, territori i so...
Naix D*na Fòrum Gastronòmic, un espai de reflexió sobre gastronomia, turisme, territori i so...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina