Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia duu a terme una modificació pressupostària per a iniciar la reurbanització de les places de Valgamedios i Tenor Cortis i carrers adjacents

La Diputació d'Alacant subvenciona el 65% del projecte, valorat en 750.000 euros

El ple extraordinari convocat per a divendres que ve aprovarà la sisena modificació de crèdits de l'any 2019 per un import de 262.500 euros que permetran a l'ajuntament iniciar l'expedient de licitació de les obres de reurbanització dels carrers del Pare Pere i Major i de les places de Valgamedios i Tenor Cortis. El projecte està valorat en 750.000 euros. La Diputació d'Alacant subvencionarà el 65% del total del cost de les obres i la resta serà finançada per l’Ajuntament de Dénia.

El projecte de reurbanització pretén resoldre els problemes que ocasiona el trànsit rodat i l'aparcament als carrers estrets amb vorera insuficient per al pas de vianants, així com millorar la situació de les infraestructures existents, obsoletes i sense de xarxa d'evacuació d'aigües pluvials.

El carrer Major es convertirà en una via essencialment per als vianants on se suprimirà l'aparcament, encara que es continuarà permetent el pas de vehicles. Per a això s'ha previst la demolició de voreres, vorades i ferm asfàltic i la seua substitució per llambordes. Es disposaran pilons en la línia divisòria entre la franja per als vianants i la zona per a pas de vehicles. En aquest carrer es contempla la renovació dels serveis i infraestructures existents, així com la instal·lació d'una xarxa de recollida d'evacuació d'aigües pluvials. Als carrers perpendiculars de la Bretxa i del Cos de Guàrdia s'ha previst una actuació similar, amb pavimentació d'igual tipologia.

En la plaça de Valgamedios, el projecte contempla suprimir l'aparcament de la zona central per a convertir-la en un lloc per a ús exclusivament per als vianants. Es durà a terme una actuació d'empedrat igual a la prevista al carrer Major i es col·locaran bancs, papereres i jardineres removibles que es podran retirar quan es requerisca. Els vials que circumden la plaça mantindran el seu estat i ús actual.

Al carrer del Pare Pere, finalment, només s'actuarà en el ferm de rodadura, sense alterar la geometria, l'ús i la tipologia actuals. Per a això, el projecte distingeix dues zones. La primera abasta des del carrer de l’Estrella fins a la plaça del Tenor Cortis. En aquest tram s'alçarà el ferm actual i es renovaran les voreres laterals i la vorada. En el segon tram contemplat, entre la plaça del Tenor Cortis i el carrer de Ramón y Cajal, està previst el fresat del ferm actual de calçada i el seu reasfaltat, mantenint les infraestructures i els serveis actuals.

D'altra banda, al carrer de l’Estrella, donats els problemes d'evacuació d'aigües pluvials existents, s'instal·laran embornals de captació i una canalització d'aigües pluvials amb canonada que, a més de recollir l'aigua que prové del carrer Major, connecte amb la xarxa existent al carrer de Montcada.

Finalment, la plaça del Tenor Cortis es convertirà en per als vianants, impedint-se l'accés rodat i l'aparcament en els laterals, a excepció de l'accés a un gual existent. Sí que es permetrà el trànsit rodat que travessa la plaça pel centre. Aquesta conversió per als vianants es realitzarà amb la mateixa tipologia de paviment prevista al carrer Major. A més, s'ha previst la reparació i reconstrucció de la jardinera existent en el centre de la plaça, mantenint el disseny actual.

El termini d'execució de les obres és de 6 mesos i està previst que es realitzen durant el primer semestre de 2020.

Plaça del Tenor Cortis
Carrer del Pare Pere
Plaça de Valgamedios

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina