Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Programa “Relaciona’t i aprén ”: 10 anys d’intercanvis lingüístics a Dénia

El programa d’intercanvis lingüístics “Relaciona’t i aprèn”, que organitza la Regidoria de Relacions Internacionals amb la col·laboració de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Dénia i associacions de residents estrangers com la U3A  (University of the Third Age) i l’Euroclub, compleix 10 anys .

Divendres passat un centenar de persones es van donar cita per a celebrar este aniversari  en les instal·lacions de l’EOI de Dénia. En l’acte  van participar el regidor de Relacions Internacionals, Raúl Garcia de la Reina; el coordinador del programa i tècnic de l’Ajuntament de Dénia,  Enric Gil; Maria Galbis, directora de l’EOI ; Neil Weatherall, responsable d’intercanvis de  la U3A i quiz master; Sylvanna Escanapiego, secretària de la U3A; i Aloys Kolbeck vicepresident de l’Euroclub, a més de l’equip de professorat que participa en el projecte.

El regidor de Relacions Internacionals va expressar el seu suport al programa i va agrair la col·laboració de totes aquelles persones que han fet possible l’èxit de la iniciativa. Enric Gil  i Neil Weatherall van fer un repàs a les activitats realitzades al llarg d’estos 10 anys, destacant que 1.600 persones s’han registrat al programa i 3.300 persones han participat en una de les activitats més exitoses, el pub quiz, que des de maig de 2011 ha tingut lloc 38 vegades, amb una mitjana de participació de 90 persones per sessió. Precisament, després l’acte institucional es va realitzar un quiz amb la participació de tots els assistents.

En les intervencions també es va ressaltar la importància d’aquest programa d’intercanvis com a eina per a facilitar la integració cultural i social del col·lectiu de residents estrangers.

El funcionament del programa és molt senzill: existeix una base de dades creada a partir dels formularis de participació de les persones interessades de la qual el coordinador del programa cerca persones adequades i les posa en contacte. Elles, mitjançant reunions de conversació, intercanvien els respectius idiomes d’origen. Les persones participants decideixen el lloc, horari i freqüència de les reunions.

Des que el projecte es va presentar oficialment a novembre del 2009, a més de les reunions de conversació s’han desenvolupat unes altres activitats com visites guiades al centre històric i el castell de Dénia, speed chattings (dinàmica de grups amb entrevistadors i entrevistats enfocada a la pràctica de l’idioma), excursions en bici al parc natural de la marjal de Pego-Oliva, excursions en vaixell a Xàbia i tornada per ruta de senderisme, una nit de flamenc y funcions de teatre en anglés i alemany.

El programa d’intercanvis està obert a tots els idiomes, tot i que l’idioma estranger més sol·licitat és l’anglés, seguit de l’alemany i el francés.

Programa “Relaciona’t i aprén ”: 10 anys d’intercanvis lingüístics a Dénia
Programa “Relaciona’t i aprén ”: 10 anys d’intercanvis lingüístics a Dénia
Programa “Relaciona’t i aprén ”: 10 anys d’intercanvis lingüístics a Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina