Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les obres del col·legi de la Xara finalitzen a la primavera de 2020

El conseller Marzà ha visitat hui el centre en construcció

 

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat hui les obres del nou col·legi de la Xara acompanyat per l’alcaldessa de l’EATIM, Maite Pérez Conejero, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García, el director territorial d’Educació a Alacant, David Ventol, i regidors i regidores de la Xara i Dénia.

El nou CEIP La Xara és una de les 55 actuacions del pla Edificant previstes en 26 poblacions de la Marina Alta i la Marina Baixa, a les quals Educació de la Generalitat ja ha adjudicat 58,8 milions d’euros mitjançant el pla Edificant.

Segons el conseller Vicent Marzà, "d'aquestes actuacions delegades als ajuntaments de les dues comarques, en 22 ja estan les obres en marxa, com és el cas del CEIP La Xara". I ha afegit, “aquesta obra està finançada al 100% per la Conselleria, amb més de 3 milions d'euros i l'està tramitant l'ajuntament”. El pròxim curs, la comunitat educativa de la Xara ja estarà a les noves instal·lacions. En opinió del conseller, el nou col·legi de la Xara constata que el pla Edificant “funciona” i demostra que “ajuntaments i Generalitat anem de la mà per a tirar avant un objectiu comú: que el nostre alumnat tinga les aules dignes que es mereix”.

Específicament de Dénia el conseller ha recordat que "ja estan en marxa 5 obres de millores d'escoles i instituts de la localitat i el total de fons econòmics que tenim adjudicats és de vora 11 milions d'euros per a un total de 7 actuacions".

Maite Pérez ha agraït a Educació de la Generalitat “l’aposta ferma per dignificar i millorar les infraestructures educatives valencianes per mitjà del pla Edificant” i ha ressaltat que, “gràcies a aquesta gestió del govern del Botànic i al suport de l’Ajuntament de Dénia, la Xara té, per fi, el col·legi que tots els xiquets i xiquetes de la localitat, i les seues famílies, mereixien, amb la qual cosa es posa fi a una situació de precarietat i desigualtat que s’havia prolongat durant massa anys”.

L’alcaldessa de la Xara també ha volgut incidir en les qualitats de les instal·lacions, “funcionals, modernes i adequades a les necessitats dels escolars”, i s’ha mostrat convençuda que el col·legi de la Xara, que entrarà en funcionament el pròxim curs, “passarà a ser un referent per als nous centres que es construïsquen”.

Al nou col·legi de la Xara hi haurà tres aules d’Infantil i sis de Primària, a més del menjador i un gimnàs. L’edifici, ampli i molt lluminós, amb totes les aules orientades cap al Montgó, s’ha dotat d’infraestructures d’estalvi energètic, com sòl radiant o vidres d’aïllament tèrmic.

Les obres del col·legi de la Xara finalitzen a la primavera de 2020
Les obres del col·legi de la Xara finalitzen a la primavera de 2020
Les obres del col·legi de la Xara finalitzen a la primavera de 2020

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina