Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Museu de la Mar de Dénia rep el visitant número 100.000 transcorreguts sis mesos des de la inauguració

Durant la primavera pròxima està prevista la instal·lació de dos noves vitrines amb peces no exposades fins ara

El Museu de la Mar ha registrat més de 100.000 visites des de l’obertura, en juny de 2019. Per a celebrar-ho, el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, ha rebut aquest matí el visitant número 100.000, el xiquet Hugo Fornali Boucheron, acompanyat pel seu avi Pierre. García de la Reina els ha fet entrega d’un obsequi: el llibre Dénia. Poder i el mar en el segle XI: El regne taifa dels Banu Mugahid i una reproducció d’un mapa de la ciutat del segle XVIII.

Durant els mesos d’estiu les visites van rondar les 20.000 mensuals, una xifra que ha fet afirmar al director del museu i arqueòleg municipal, Josep A. Gisbert, que l’exposició que actualment ompli aquest nou espai expositiu, Tresors de la mar de Dénia, “deu ser de les més visitades de la Comunitat Valenciana”.

L’afluència de públic durant els mesos següents s’ha mantingut també en nivells molt elevats:

SETEMBRE: 12.745
OCTUBRE: 9.981
NOVEMBRE: 7.670
DESEMBRE: al voltant de 6.000
 

Nous expositors per a la primavera

Gisbert també ha recordat que, per a posar a l’abast del públic el nombrós fons del Museu de la Mar, l’objectiu és canviar un 20% de la col·lecció dos vegades a l’any i ha avançat que per a la primavera està prevista la instal·lació de dos noves vitrines per a exposar-hi un conjunt de ceràmiques tardorepublicanes trobades a la costa deniera i peces armamentístiques, algunes d’elles de la fragata Guadalupe. 

Així mateix, ja es treballa en el disseny de futures exposicions temàtiques sobre les diferents arts de la pesca que encara s’utilitzen, documentant-ne el que coneixem d’elles de segles anteriors. La primera podria arribar al Museu de la Mar cap a la tardor i estaria dedicada al palangre.

El Museu de la Mar de Dénia rep el visitant número 100.000 transcorreguts sis mesos des de l...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina