Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia impulsa el projecte didàctic Tutty per a fomentar el respecte a la diversitat afectiva i familiar entre els escolars

Les regidories d'Igualtat i Diversitat i d'Educació han treballat de manera conjunta en la posada en marxa del projecte didàctic Tutty per a impulsar entre els escolars de Dénia el respecte a la diversitat afectiva i familiar amb l'objectiu de superar prejudicis i estereotips sexistes.

Els regidors Javier Scotto, responsable de l'àrea d'Igualtat i Diversitat, i Melani, Ivars, d'Educació, han presentat hui el projecte, que es posarà en marxa, de moment, en els centres públics de Dénia, la Xara i Jesús Pobre. La invitació a adherir-se a la iniciativa s'ha fet extensiva també als tres centres concertats de la ciutat.  El projecte Tutty es treballarà amb l'alumnat de 5é i 6é de primària.

Segons ha explicat Javier Scotto, el projecte gira entorn d'un joc de cartes, el Tutty, pensat per a dos, tres o quatre jugadors de 8 o més anys d'edat. L'objectiu del joc és formar una família de sis o més personatges, cadascun amb un rol i unes característiques, utilitzant les 28 cartes disponibles. Hi ha, per tant, infinitat de combinacions possibles i cada jugador o jugadora dissenya la seua. Una vegada s'ha aconseguit formar una família Tutty, el xiquet o xiqueta la presenta i l'explica davant els seus companys d'aula, “contribuint així a donar normalitat a totes les situacions”.

Però Tutty, ha afegit Scotto, “és més que un joc de cartes. És un projecte educatiu que promou el respecte a la diversitat afectiva, sexual i familiar i a la diversitat cultural i social i substitueix el concepte tancat de família tradicional pel de família diversa, que pot ser monoparental, homoparental, d'adopció i moltes altres més”.

A més, el projecte s'ajusta a les característiques i principis del Pla Director de Coeducació del Consell Escolar Valencià i, per tant, ofereix resposta a les necessitats dels centres educatius de disposar de materials per a desenvolupar els eixos que marca.

Segons ha detallat la regidora d'Educació, ja s'ha mantingut una reunió informativa amb la direcció dels centres escolars en la qual els responsables dels col·legis van mostrar un “interés unànime” per la iniciativa, “apostant o proposant” la seua ampliació.

El següent pas previ a començar a treballar el projecte Tutty amb l'alumnat són dues jornades de formació del professorat en les quals se'ls oferiran els fonaments teòrics, objectius, dinàmica del joc i les principals línies didàctiques. Els tallers s'impartiran a la Casa de Cultura de Dénia el 20 de gener i el 3 de febrer pròxims.

Així mateix, cada centre adherit rebrà un paquet que conté 8 baralles de Tutty, i un altre material necessari per a desenvolupar la campanya, com una guia didàctica amb una proposta d'activitats per a l'aula i un vídeo tutorial que mostra les regles bàsiques del joc i un exemple de partida.

L'objectiu és que el projecte s'inicie aquest curs escolar i tinga continuïtat en els pròxims anys.

El projecte Tutty és la primera acció que la Regidoria d'Igualtat i Diversitat posa en marxa en 2020 en matèria de diversitat, “perquè teníem clar que el primordial era començar per l'educació i amb les generacions del demà”, ha subratllat Scotto. El regidor ha assegurat que al llarg de l'any “seguiran moltes més actuacions i s'estendran a diversos estaments municipals i socials”.

L’Ajuntament de Dénia impulsa el projecte didàctic Tutty per a fomentar el respecte a la div...
L’Ajuntament de Dénia impulsa el projecte didàctic Tutty per a fomentar el respecte a la div...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina