Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Una primera estimació valora en 1,2 milions d'euros els danys en béns de titularitat pública que el temporal Glòria ha ocasionat a Dénia

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha anunciat hui que el temporal Glòria de la passada setmana ha ocasionat danys en béns de titularitat pública per un valor aproximat de 1.238.524 euros. Aquesta primera estimació va ser enviada ahir per l'Ajuntament de Dénia a la subdelegació del Govern a Alacant per a ser estudiada hui al Consell de Ministres de cara a establir les ajudes a les zones més afectades.

Les platges del municipi han estat les més afectades pel temporal, especialment les de les Marines, al litoral nord de la ciutat, i es valoren danys per import de 827.000 euros. Segons l'informe tècnic de l'Oficina de Platges, amb caràcter general les platges estan plenes de restes de posidònia, canyes, troncs i restes d'objectes diversos arrossegats pels corrents i els forts vents. El regidor de l'àrea, Pepe Doménech, ha explicat que ha estat necessari subcontractar dos empreses externes per a ajudar en les tasques de desenrunament, separació de residus i devolució de l'arena a la mar.

El dispositiu de neteja de les platges i camins d'accés va començar el 21 de gener. A la platja de la Marineta Cassiana ja està tot el passeig que la recorre pràcticament net, quedant pendent la retirada de les muntanyes d'algues que s'han anat apilant a l'inici del passeig durant les tasques de neteja.

A la resta de la platja de les Rotes, han patit desperfectes rampes, passarel·les i murs i s'espera que tot estiga net abans de finalitzar la setmana.

Al litoral de les Marines s'ha actuat ja en els accessos principals: l'entrador de Llobell, l'assagador de Sant Pere i el del Palmar, la mateixa carretera de les Marines i el camí del Bassot, a la zona de les Deveses. Segons ha indicat Doménech, entre aquesta setmana i la propera s'espera retirar tota acumulació d'arena en aquests accessos principals.

També han patit desperfectes els serveis i infraestructures de les platges: papereres, passarel·les, casetes-vestidors, panells informatius i canonades. El 90% d'aquestes últimes ha estat danyat pel temporal i, en el cas dels rentapeus que instal·la Turisme Comunitat Valenciana, molts d'ells han estat sepultats per l'arena. La polèmica passarel·la de fusta que unia la platja de les Albaranes amb les Bassetes ha quedat pràcticament destruïda "i no es tornarà a col·locar".

Pepe Doménech ha assenyalat que per a la temporada de Setmana Santa les platges estaran en bon estat, l'arena haurà estat reposada i també les passarel·les, encara que no els rentapeus.

Les tasques de neteja de vials i el pagament en abocadors pels residus generats suposen una despesa de 40.000 euros.

Els danys en enllumenat públic i semàfors ascendeixen a 122.391,50 euros i els ocasionats en instal·lacions esportives de la ciutat es xifren en 70.771,09 euros. S'han vist danyades una part de la coberta de al camp municipal de futbol Diego Mena Cuesta, que ja ha estat reparada; part de el mur i de la tanca perimetral de les pistes esportives de Madrigueres, així com el suport metàl·lic de tres porteries de futbol sala; la porta d'accés principal al camp de futbol El Rodat i els focus de les torres d'il·luminació de les pistes de bàsquet exteriors del pavelló de Joan Fuster.

En l'apartat de parcs i jardins, el temporal Glòria deixa desperfectes valorats en 28.000 euros. Les despeses vénen originades per la necessitat de talar 46 arbres, la poda severa practicada a uns altres 26 exemplars, la poda i recollida d'abundant brancatge que es trobava a terra i el redreçat d'arbrat afectat per la tempesta i alguns casos d'arbrat públic caigut que ha ocasionat danys en propietats privades.

El regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, ha intervingut també en la roda de premsa oferida hui a l'Ajuntament per a destacar que "la prevenció ha estat molt important en aquest episodi i ens va permetre preparar adequadament tot el dispositiu, que estava desplegat des de divendres 17 de gener".

Scotto ha agraït la tasca durant el temporal a tots els cossos de seguretat, Capitania Marítima, Creu Roja, Protecció Civil, Bombers i els diversos departaments municipals bolcats en atendre les incidències i ha recriminat a "una minoria de la ciutadania que es comporta de manera imprudent en aquestes situacions i posa en perill tant la seua vida com la dels que van a socórrer".

També ha tingut paraules d'agraïment per a les associacions Extiende tu Mano i Ejército de Salvación que es van ocupar de la intendència al Centre Social on es va reallotjar els veïns que van haver de ser desallotjats del seu habitatge i a persones sense llar.

Finalment, ha al·ludit als desperfectes que el temporal ha causat en els elements de senyalització de la ciutat i que han estat valorats en 42.000 euros.

Una primera estimació valora en 1,2 milions d'euros els danys en béns de titularitat púb...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina