Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El conseller Arcadi España anuncia que la Línia 9 del TRAM estarà operativa “a mitjan o finals de 2021”

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat este matí l’Ajuntament de Dénia, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Vicent Grimalt, i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll. Sobre la taula, les principals qüestions relacionades amb l’urbanisme, el territori i el transport que afecten a la ciutat de Dénia: el tren de la costa, el pla general, la Línia 9 del TRAM d’Alacant i el port.

Respecte d’este últim, el conseller España ha anunciat que la setmana pròxima es fixarà una reunió d’alts càrrecs de la Generalitat Valenciana amb representants de l’Ajuntament de Dénia per tal d’avançar en el pla d’ordenació port-ciutat, “sempre basant-nos en el diàleg amb els concessionaris i l’ajuntament”.

D’altra banda, el conseller ha indicat que al mes de març començaran les obres del tram Gata-Dénia la Línia 9 del TRAM, últim que queda per a finalitzar la connexió ferroviària amb Alacant. Amb un pressupost aproximat de 14 milions d’euros, està previst que els treballs finalitzen “a mitjan o finals del 2021”, segons el termini d’execució previst.

Una altra infraestructura ferroviària demandada històricament per Dénia i la Marina Alta és la connexió Gandia-Oliva-Dénia, al respecte de la qual Arcadi España ha assegurat que la Generalitat “està al costat dels ajuntaments de la comarca, tornarem a presentar al·legacions en este nou període d’informació púbica del projecte i reclamarem al Govern d’Espanya l’atenció prioritària i especial a este tren de rodalies” perquè es prolongue des de Gandia fins a Dénia.

Quant a la ubicació de l’estació, el conseller ha insistit que “ha de respondre als criteris tècnics i de necessitat” i ha remarcat que “és fonamental que estem tots units a l’hora de reclamar-la”.

Finalment, en la reunió s’ha deixat palesa la voluntat de col·laboració entre l’ajuntament i la conselleria “per tal que a 2021 estiga enllestit el pla general d’ordenació urbana de Dénia que done seguretat jurídica i facilite l’equilibri entre la conservació del territori i el desenvolupament econòmic del municipi”, ha dit España.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, s’ha mostrat “segur” que en esta legislatura “traurem endavant totes estes qüestions en base al clima de col·laboració que existeix entre l’ajuntament i la conselleria”.

Abans de l’inici de la reunió, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha firmat en el llibre d’honor de la ciutat i ha fet un intercanvi d’obsequis protocol·laris amb l’alcalde de Dénia.

El conseller Arcadi España anuncia que la Línia 9 del TRAM estarà operativa “a mitjan o fina...
El conseller Arcadi España anuncia que la Línia 9 del TRAM estarà operativa “a mitjan o fina...
El conseller Arcadi España anuncia que la Línia 9 del TRAM estarà operativa “a mitjan o fina...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina