Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Costes autoritzarà els veïns de les Deveses la construcció d'una escullera estesa com a mesura de defensa dels habitatges

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i els regidors de Territori, M. Josep Ripoll; Platges, Pepe Doménech; i Transició Ecològica, Maite Pérez, s'han reunit aquest matí amb els responsables de Costes per a abordar les mesures de protecció i reparació que han de dur-se a terme a la línia marítima després del temporal Gloria.

Per part de l'Administració autonòmica han assistit a la trobada la subdirectora general de Ports de la Generalitat, Pilar Álvarez; la subdelegada del Govern en Alacant, Araceli Poblador; i la cap del Servei Provincial de Costes, Rosa de los Ríos.

Des de Costes han informat que ja estan autoritzades les mesures preventives provisionals a la zona de les Deveses, de les més afectades pel temporal, com ara la col·locació de saques d'arena i l'apuntalament de les cases afectades. Per a la tramitació de les obres de reparació dels habitatges, es treballarà coordinadament amb l'Ajuntament per a concedir les respectives llicències tan aviat com siga possible. Per part del Consistori, el compromís és agilitzar-ne la concessió i estudiar l’exempció de taxes.

Pel que fa a les mesures de defensa permanents, Costes aposta per la construcció d'una escullera estesa, paral·lela a la línia de costa i pegada a les vivendes i n’autoritzarà l’execució per part del veïnat de les Deveses. Per a agilitzar les obres, es recomana els propietaris que s'agrupen  i presenten projectes conjunts per a així tramitar una única autorització. A més, els veïns i els seus perits podran reunir-se amb els topògrafs de Costes per a concretar els criteris que han de seguir-se en la construcció de l'escullera (de pedra, amb una certa inclinació cap a la mar i, a mitjà termini, coberta d'arena i vegetació per a integrar-se en l'ecosistema). 

Per part dels representants de l'Ajuntament, també s'ha insistit en la necessitat d'atorgar caràcter d'urgència al projecte de regeneració de Les Deveses i a les obres de reparació del passeig de les Rotes. Així mateix, s’ha sol·licitat una aportació d’arena per a la platja de la Marineta Cassiana i permís, que es presentarà en breu per escrit a Costes, per a utilitzar la posidònia en la regeneració de les dunes.

L'alcalde mantindrà demà una reunió amb els veïns de les Deveses per a explicar-los les indicacions de Costes.

Costes autoritzarà els veïns de les Deveses la construcció d'una escullera estesa com a ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina