Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia augmenta el pressupost del Servei d’Ajuda a Domicili per a persones en situació de dependència a més de 233.000 euros

Actualment a Dénia 79 persones es beneficien del recurs, un 84% de les quals són majors de 65 anys

 

El govern municipal va anunciar fa unes setmanes que el pressupost de 2020, aprovat inicialment el 5 de febrer passat, és “el més social de la història de la ciutat”. Hui, les regidores de Benestar Social, Cristina Morera, i de Polítiques del Major, Elisabet Cardona, han convocat una roda de premsa per a parlar de les prestacions que pertoquen a les persones majors i els recursos econòmics que l’ajuntament va a destinar-hi enguany.

Morera ha indicat que Dénia és una població “amb un alt grau de població envellida i /o depenent” que requereix d’un increment en els recursos i mitjans que s’hi destinen. Atenent a esta realitat, el govern municipal ha dissenyat uns pressupostos en els quals el 10% del total es dedica a assumptes socials.

La regidora de Benestar Social ha volgut central l’atenció en el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), un recurs que pretén ajudar les persones en situació de dependència a quedar-se en sa casa, oferint-los l’ajuda personal i/o domèstica que possibilite el seu desenvolupament en el propi domicili i la seua integració en l’entorn comunitari, evitant així situacions d’aïllament o exclusió.

Actualment, a Dénia hi ha 79 persones i/o famílies que es beneficien d´aquest servei, de les quals quasi el 84% són persones majors de 65 anys, i gràcies a este recurs poden continuar vivint al seu domicili. Esta xifra d’usuaris -ha afegit Morera- augmenta any rere any, motiu pel qual la partida pressupostària s’ha incrementat de manera considerable, passant de 130.000 euros en els pressupostos passats als més de 233.000 euros dels actuals.

“Crec que és una clara i ferma aposta per les persones, pels nostres majors, i, a més a més, és un dels recursos que es preveu que obtinga una major pujada en els propers anys”, ha asseverat la regidora.

Des de la Regidoria de Polítiques del Major també es desenvolupen accions per tal de promoure les relacions socials, la qualitat de vida i la prevenció de situacions no desitjades per als nostres majors.

El programa d’Aules de la Tercera Edat n’és un exemple d’activitats i tallers per mitjà dels quals les persones majors socialitzen i es mantenen actives físicament i intel·lectual, ha explicat la regidora de Polítiques del Major, Elisabet Cardona. La proposta creix cada any i en este curs 2019/2020 s’ha arribat als 900 alumnes matriculats en els 21 tallers que s’oferten.

Un altre recurs que l’ajuntament posa a l’abast de la ciutadania d’edat és la residència i centre de día Santa Llúcia, on, a banda de l’estada, s’ofereixen als usuaris teràpies i activitats d’oci, promovent la seua participació en la vida de la ciutat.

En els últims temps, les instal·lacions de la residència s’han millorat amb la col·locació de més bancs al jardí i una millora dels equipaments que els fa més moderns i confortables, amb llits de cota 0, grues butaques per a persones malaltes d’alzheimer, polseres antierrants o matalassos antiescares.

El pressupost de 2020 inclou partida per a unes altres millores com 60.000 euros per a obres en la cuina o 70.000 euros per a la reforma de les portes de les habitacions i els aseos de la primera planta.

 

 

L’Ajuntament de Dénia augmenta el pressupost del  Servei d’Ajuda a Domicili per a persones e...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina