Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Premis del VI concurs d'escriptura dramàtica ‘Curt de Teatre’

La sisena edició del concurs d'escriptura dramàtica “Curt de Teatre” ja tenen guanyadors. S'han presentat un total de 99 obres, tant en castellà com en valencià; just el doble que en l’edició passada.

En la categoria Escolar, per a participants menors de 18 anys empadronats en algun municipi de la Marina Alta, han resultat guanyadores l'obra Play 4, de Rubén Ribes, alumne de l'IES Antoni Llidó de Xàbia, en llengua castellana, i Zorra, d'Hugo Fernández, de l'IES núm. 1 de Xàbia, en llengua valenciana. Tots dos rebran un premi en metàl·lic de 200 euros.

Els finalistes en aquesta categoria per a menors de 18 anys en llengua castellana han sigut, ex aequo per decisió del jurat, Ismael Soldevilla, alumne de l'IES núm. 1 de Xàbia, pel relat Amor disfrazado i Vicent Bisquert, alumne del col·legi d'educació especial Raquel Payá de Dénia, pel seu treball La máscara. En llengua valenciana, ha resultat finalista l'alumne de l'IES de Pedreguer Ovidi Monsonís amb l'obra La por.

En la categoria Adults, en la qual pot participar qualsevol persona major de 18 anys de l'Estat espanyol, els guanyadors han sigut Carlos Durá, de València, per l’obra Tal vez después del verano, en castellà; i Isaac Badía, de Barcelona, amb el relat Pedagogues, en llengua valenciana. Els guanyadors d'aquesta categoria rebran un premi consistent en 300 euros en metàl·lic i un viatge per a dues persones a qualsevol destinació de la naviliera Baleària, col·laboradora del concurs.

Els finalistes en Adults són Carolina Ramos, de Sevilla, per La silla, en llengua castellana, i Manuel Pérez, de València, per l'obra en valencià Call Centre.

Les obres guanyadores en cada categoria es representaran a l'auditori del Centre Social de Dénia el 28 de març de 2020, a les 20 hores. Els muntatges de la categoria Escolar seran representats per grups de teatre de la comarca. En el cas de les obres de la categoria Adults, el grup de teatre que les represente pot ser proposat pels guanyadors.

El jurat de la sisena edició del concurs ha estat format per Esperanza Salvatierra, professora jubilada; Arturo Ruiz, periodista; Jovi Lozano, escriptor i gerent de la MACMA; Fina Doménech, professora d'educació secundària; Davinia Lekeux, actriu; Imma Sancho, actriu, i Juan Luis López, de l'Associació Teamorfosis, que ha actuat com a secretari, amb presència, però sense vot.

El concurs d'escriptura dramàtica “Curt de Teatre” està organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia i l'Associació Teamorfosis, amb el suport dels col·laboradors Fundació Baleària, MACMA, Canfali Marina Alta, Cadena Ser, La Marina Plaza i l'associació Montgó a escena.

 

 

 

 

Premis del VI concurs d'escriptura dramàtica ‘Curt de Teatre’

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina