Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’escola de mares i pares de Prevenció d’Addiccions clou la vint-i-una edició amb una valoració ‘molt positiva’ dels participants

La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, per mitjà de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), ha organitzat una nova edició de l’Escola de mares i pares ‘Educant per a previndre’ durant els mesos de gener i febrer d’enguany.

La cloenda va tindre lloc el 12 de febrer passat amb la participació de la regidora de Prevenció d’Addiccions, Melani Ivars, qui va fer entrega dels certificats d’assistència a les persones participants.

Des d’aquesta escola de mares i pares es transmet, any rere any, i en van vint-i-una edicions, que la família és el pilar fonamental per a una bona prevenció familiar i es convida a les mares i pares a analitzar el seu estil educatiu per tal d’afavorir una comunicació familiar en un clima de confiança, diàleg i afectivitat des de la infantesa.

No obstant, cal preparar-se davant possibles aproximacions a consums dels nostres fills i, si estos són abusius, indeguts o problemàtics, cal actuar sent efectius i reconduint la situació el més aviat possible. Des de la família cal potenciar les habilitats socials dels més joves de la casa, fent que siguen socialment competents.

En l’escola de pares i mares també s’ha posat l’ull sobre l’ús responsable de les noves tecnologies, tenint en compte que són molt bones eines, sempre i quan l’ús siga l’adequat.

S’han realitzat cinc sessions del 15 de gener al 12 de febrer, en les instal·lacions de l’IES Historiador Chabàs de Dénia.  En el còmput global de les sessions, han participat un total de 55 mares i pares i han assistit una mitjana per sessió de 25 persones entre mares, pares, adolescents i professionals.

En l’última sessió es va passar un qüestionari d’avaluació sobre incidència del curs, els resultats del qual són els següents: els pares i mares participants han valorat de forma molt positiva els continguts treballats durant les sessions, expressant que els han resultat interessants i han sabut extraure la seua utilitat a nivell educatiu. També han valorat positivament que les exposicions han sigut clares i intel·ligibles, utilitzant un material de suport útil i accessible. Referent a l’organització i a la professionalitat dels ponents, han expressat una satisfacció alta. I, per últim, les persones assistents valoren amb elevada puntuació el resultat final de l’escola i com s’han complit les expectatives que tenien al participar.

 

 

 

L’escola de mares i pares de Prevenció d’Addiccions clou la vint-i-una edició amb una valora...
L’escola de mares i pares de Prevenció d’Addiccions clou la vint-i-una edició amb una valora...
L’escola de mares i pares de Prevenció d’Addiccions clou la vint-i-una edició amb una valora...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina