Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia presenta el seu projecte i la seua cuina en la II Trobada de Ciutats Creatives espanyoles que se celebra a Burgos

Burgos acull del 22 al 25 d'aquest mes de febrer la II Trobada Nacional de Ciutats Creatives UNESCO, en el qual es donaran cita les nou ciutats espanyoles que actualment formen part de la xarxa en qualsevol dels seus àmbits. Dénia estarà present en les dues àrees en les quals s'ha dividit la trobada: tallers durant el cap de setmana i fòrum de treball dilluns i dimarts pròxims.

El diumenge al migdia, la ciutat de Dénia participarà en una activitat oberta a tot el públic en la zona de la Pèrgola de la capital burgalesa, oferint una demostració de cuina a càrrec d’Octavio Moreno i Marta Vázquez, del restaurant Octavio’s. Presentaran dues elaboracions emblemàtiques de la ciutat: un arròs a banda i unes gambes roges de la llotja de Dénia. La participació deniera tindrà lloc en el marc d'una sessió genèrica compartida per les dues úniques ciutats espanyoles de la xarxa de Gastronomia de la UNESCO, Dénia i Burgos, la ciutat amfitriona de la trobada.

El dilluns 24 l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, intervindrà per a explicar el projecte de la ciutat i les activitats desenvolupades en la xarxa UNESCO des de la seua incorporació en 2015. El dimarts, l'alcalde i el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, intervindran en la sessió de treball en la qual es plantejarà l'itinerari i l'estratègia comuna a seguir pel grup de ciutats creatives d'Espanya.

La primera reunió de la Ciutats Creatives de la UNESCO d'Espanya es va celebrar al febrer de 2019 a Granada. En aquella primera trobada, el Ministeri de Cultura va anunciar el compromís del Govern espanyol de buscar fórmules de col·laboració i ajuda perquè les ciutats puguen desenvolupar la seua activitat nacional i internacional.

Les nou ciutats espanyoles de la xarxa UNESCO són Dénia i Burgos (Gastronomia), Barcelona i Granada (Literatura), Terrassa i Valladolid (Cinema), Sevilla i Llíria (Música) i Bilbao (Disseny).

Dénia presenta el seu projecte i la seua cuina en la II Trobada de Ciutats Creatives espanyo...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina