Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia homenatja les primeres alumnes del centre d'Educació de Persones Adultes en l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones

El Consell de les Dones de Dénia ha decidit que enguany les homenatjades en l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones siguen les primeres alumnes matriculades en el centre d'Educació de Persones Adultes (EPA) de la ciutat, just quan se’n compleixen 25 anys de l’obertura. Així ho ha anunciat hui el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, durant la roda de premsa en la qual ha presentat la programació d'activitats del 8 de Març.

Dones “que van eixir de l'analfabetisme, de classe popular, que no van anar a escola; mitja dotzena d'elles al principi, a les quals van anar incorporant-se moltes més”, ha indicat Scotto. Per al regidor, el seu mèrit va ser “molt més” que anar al centre EPA “enfrontant-se al masclisme i els prejudicis” de les seues pròpies famílies i de la societat; el seu pas pel centre “va ser solidaritat i comprensió, va ser la formació d'un col·lectiu de suport mutu”. A més –ha afegit- amb aquest homenatge “deixem patent que la igualtat s'aconsegueix amb l'educació”.

Aquest acte commemoratiu, en el qual també es donarà lectura al manifest del Dia Internacional de les Dones consensuat pel Consell de les  Dones, se celebrarà el dilluns 9 de març, a les 12 hores, a la Sala de Plens de l'ajuntament.

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat ha treballat de manera transversal amb altres departaments municipals i en col·laboració amb entitats i associacions de la ciutat per a coordinar un programa d'activitats que s'estén durant poc més d'un mes i abasta propostes culturals, educatives, artístiques, esportives i divulgatives.

Col·laboren en el desenvolupament d'aquest programa Junta Local Fallera, la Xarxa de Dones de la Marina Alta, l'associació Vent de Progrés, els centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre, el Club de Pilota Dénia, Matria Associació de Dones, el Cine-Club Pessic Dénia, l'associació Amas de Casa, Usuarios y Consumidores de Dénia, la Federació provincial Lucentum Alacant, la UNED Dénia i Knowhere Dénia.

La programació va arrancar el 20 de febrer amb el curs “Màrqueting digital per a dones emprenedores”, organitzat en col·laboració amb Creama Dénia, i continuarà el 2 de març amb la xarrada “La dona fallera, maniquí o representant de la nostra festa?” que organitza la Junta Local Fallera.

Per al públic infantil s'ha programat el contacontes i taller Pepita calcesllargues (6 de març, 17.30 hores, Biblioteca) i la representació Diferències clowntastròfiques, de L’Esglai Teatre (22 de març, 12 hores, Centre Social), inclosa en el programa ‘Teatre en família’ de la Regidoria de Cultura.

El regidor ha destacat també un monòleg de sensibilització sobre gènere, relacions saludables, mites i veritats relacionades amb la sexualitat dirigit a joves que oferirà la sexòloga Silvia Pérez el 6 de març, a les 18.30 hores, a la Casa de Cultura. L'11 de març tindrà lloc una altra interessant xarrada a càrrec de professionals de la Federació provincial Lucentum Alacant sobre “Dones en el temps… temps de dones” i el 24 de març, organitzada per la UNED Dénia, Jessica Agulles impartirà la conferencia “Talent davant la invisibilitat: la dona com a creadora”.

I de dones creadores i el seu talent naix l'exposició col·lectiva “Dones+Art” que es podrà visitar a la Sala Joves Art de Joventut del 6 al 31 de març. D'altra banda, de la mà de l'associació Vent de Progrés, del 7 al 28 de març obrirà les seues portes una altra exposició, “Dones de la República en la Història”, a la Casa de Cultura de Dénia.

El 9 de març, a partir de les deu del matí, es podran veure en la plaça de la Constitució les pancartes que l'alumnat dels centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre han elaborat amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Les pancartes, ha assenyalat Scotto, es repartiran per a la seua exhibició en els diferents edificis municipals de la ciutat, “perquè volem que siguen el logo i el missatge del 8 de Març a Dénia”.

I precisament aquest dia ha sigut el triat per a presentar a l'equip femení de raspall de Dénia, que jugarà una partida en el trinquet El Rovellet a les 11.30 hores.

En l'apartat cultural, el 7 de març, la companyia Esclafit Teatre representarà l'obra @Rita_Trobador, a les 20 hores, en el Centre Social. El 8 de març, a les 12 hores, també en el Centre Social se celebrarà un concert de la Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i a la vesprada, a les 19 hores, es projectarà la pel·lícula La mujer de la montaña, del director Benedikt Erlingsson, amb posterior xarra-col·loqui moderada per Matria Associació de Dones. El dia 14, la cantant Mara Aranda porta a l’escenari del Centre Social l’espectacle Les corts de l’amor, una revisió del concepte de l’amor a través dels segles i el paper de la dona.Finalment, el 26 de març, a les 20 hores, a la biblioteca, les intèrprets Alexandra Monfort (guitarra i veu) i Marina Mulet (actriu) oferiran el recital poètic-musical Germanes de Shakespeare, una crida a l'apoderament femení i la sororitat.

La programació d'aquest 8M es completa amb la manifestació que cada any organitza la Xarxa de Dones de la Marina Alta (5 de març, 19.30 hores, des de la Glorieta); un taller-teatre sobre els beneficis de la igualtat (12 de març, 19 hores, Casa de Cultura) i la trobada de dones “Camins per la Igualtat” organitzada des de Knowhere Dénia, també el 12 de març.

 

Dénia homenatja les primeres alumnes del centre d'Educació de Persones Adultes en l'...
Dénia homenatja les primeres alumnes del centre d'Educació de Persones Adultes en l'...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina