Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El xef Iván Muñoz, del restaurant Chirón, guanyador de la 9a edició del Concurs Creatiu de la Gamba Roja de Dénia

De les 8 receptes participants, el plat de Muñoz s'ha alçat amb la victòria del certamen celebrat en el Mercat Municipal de la localitat

“Gamba roja en una sopa d'all acidulada amb ‘piparras’” és una nova interpretació de la cuina mediterrània tenint com a base un dels productes que més la defineix, la gamba roja. Amb aquesta recepta el xef Iván Muñoz, del restaurant Chirón, de Valdemoro (Madrid), ha aconseguit alçar-se amb el primer premi de la novena edició del concurs gastronòmic de la Gamba Roja de Dénia. El segon premi ha recaigut en Alberto Montes, xef del restaurant Atrio, de Càceres, amb la seua “Gamba roja de Dénia, iode i vegetals”, mentre que la tercera classificada ha sigut la recepta “Caldereta canària de gamba roja de Dénia”, d'Andrea Ravasio, xef del restaurant Baobab Suites, d’Adeje (Tenerife).

La final del concurs, organitzat per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta de Dénia (Aehtma), en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat, ha tingut lloc hui en el Mercat Municipal de Dénia enfront de centenars d'assistents que s'han reunit per a gaudir de la cuina en directe dels 8 finalistes que han participat, seleccionats d'entre prop de 80 candidatures. Abans del concurs, representants del jurat i l'organització han volgut destacar el “gran talent” que s'han trobat enguany, amb propostes culinàries excel·lents, destacant a més la presència de cuiners d'importants restaurants nacionals.

El jurat ha estat format per reconeguts xefs, experts culinaris i crítics gastronòmics, encarregats de degustar cadascuna de les seues receptes, analitzant la presentació, el gust i la importància de la gamba roja en cada plat. El panell ha estat compost per Julia Pérez, crítica gastronòmica i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, que ha presidit la taula del jurat i ha estat acompanyada per José Carlos Capel, Igor Cubillo, Benjamín Lana i Cuchita Lluch i pels cuiners Quique Dacosta, de Quique Dacosta Restaurant a Dénia (Alacant); Kiko Moya, de L’Escaleta (Cocentaina, Alacant); Carlos Maldonado, de Raíces (Talavera de la Reina – Toledo); i Luis Arrufat. Finalment, els deu membres han seleccionat a Iván Muñoz i a la seua “Gamba roja en una sopa d'all acidulada amb ‘piparras’” com a vencedor del certamen, gràcies a una recepta d'alta cuina marcada per la seua gran creativitat i, molt especialment, per la integració de la gamba roja com a element protagonista de l'elaboració. 

A més d'alçar-se com a guanyador, Muñoz també ha rebut 2.500€ per haver aconseguit el primer lloc, mentre que el segon, Alberto Montes, ha rebut 1.500€ i el tercer, Andrea Ravasio, 1.000€. A més del premi en metàl·lic, als tres finalistes se'ls ha entregat també un trofeu dissenyat expressament per al certamen per l'escultor Toni Marí.

 

Un concurs de producte

El certamen ha arrancat a les 9.30 hores en un entorn privilegiat com és el Mercat Municipal de Dénia. Després de prop de 2 hores en els fogons, els huit finalistes han elaborat un total d'11 plats de cadascuna de les seues receptes, aportant cadascun dels ingredients de les seues propostes, a excepció de la gamba roja, que la Confraria de Pescadors ha posat a la disposició de l'organització.

El servei de taula als membres del jurat ha estat a càrrec d'alumnat del col·legi d'Educació Especial Raquel Payá i de l'IES Maria Ibars de Dénia.

Un any més, el concurs creatiu s'ha posicionat com una de les cites més importants del panorama gastronòmic de la Marina Alta. Una trobada que ha reunit xefs de diferents punts d'Espanya, acostant l'alta cuina a peu de carrer i fent partícip a tot el públic de l'acte de cuinar.

Homenatge a Pepa Font

En aquesta edició, l'homenatge que l'organització del concurs rendeix cada any ha recaigut en Pepa Font, “persona enamorada i entregada a la seua ciutat”, en paraules de la presidenta d’Aehtma, Cristina Sellés, per la seua aportació a Dénia com a destinació gastronòmica de referència.

“A ella se li deu que hui estiguem en la plataforma de destinacions Saborea España, que un dia iniciàrem el somni de ser Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO, hui ja realitat, i que enguany celebrem la novena edició d'aquest concurs”, iniciat en 2012 quan Font era regidora de Turisme de la ciutat.

Els premiats en esta novena edició
L'homenatjada, Pepa Font
L'alcalde i el director general de Turisme amb l'alumnat del IES Maria Ibars i el Ra...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina