Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Vicent Grimalt: “Tindre un full de ruta amb metes i objectius molt clars ens ha permés gestionar uns mesos difícils i plens d’imprevistos”

L’alcalde de Dénia fa balanç del primer any de legislatura

L’alcalde, Vicent Grimalt, acompanyat pels regidors i regidores de l’equip de govern, ha fet balanç del primer any de la legislatura 2019-2023; un any, ha assenyalat, “molt complicat”, en què s’ha viscut la DANA de setembre del 2019, la tempesta Gloria de gener d’enguany i, actualment, la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la COVID-19. Fets “que han marcat un any de molt de treball, responsabilitat i, especialment, la ficada en marxa de polítiques públiques de caràcter social i progressista que caracteritzen aquest equip de govern”. Grimalt ha afirmat que en estos dotze mesos “no hem deixat mai de seguir el full de ruta que ens vam marcar i, precisament, tindre un full de ruta ens ha permés gestionar els imprevistos que han sorgit”.

Eixe full de ruta està arreplegat en els 23 punts del programa de govern 2019-2023 disponible a la web de l’Ajuntament de Dénia i que, a partir de hui, adjunta un apartat sobre el grau de compliment de cadascun dels punts “en un exercici més de rendició de comptes de la nostra acció de govern a la ciutadania”.

Les principals accions del programa posades en marxa o finalitzades en este primer any són, en l’àmbit de millora de la ciutat i els seus espais públics, les obres d’ampliació de voreres al camí de Sant Joan, entre l’avinguda Joan Fuster i la rotonda, iniciades la setmana passada; i la propera licitació de les obres de reurbanització dels carrers Major i Pare Pere i la plaça de l’Oest.

L’eliminació de la barrera arquitectònica de la via del trenet és altre dels projectes que veurem començar enguany. L’alcalde ha assenyalat que al mes de setembre s’iniciaran les obres del Tram Dénia-Gata, amb dos abaixadors i dues noves rotondes d’accés al centre des de la zona del Montgó.

El govern municipal també ha posat en marxa el I Pla d’Ocupació Municipal de 2020 per a atendre les noves necessitats derivades de la COVID-19 i la transició cap a la nova normalitat. S’hi han destinat 300.000 euros i comporta la contractació de 22 persones residents a Dénia fins al 31 de desembre de 2020.

En matèria de mobilitat, en este primer any de govern s’ha adquirit bona part dels terrenys de l’antic minigolf de les Rotes per a crear-hi una borsa d’aparcament públic que evite l’accés massiu del trànsit a la zona del final de les Rotes. En l’actualitat, ha recordat Grimalt, Dénia disposa de prop de 3.000 places d’aparcament públic en l’extraradi. En estos mesos també s’ha aprovat l’ordenança de mobilitat personal i, en breu, es licitaran els plecs del servei de transport públic urbà.

Les infraestructures educatives de la ciutat també estan renovant-se i millorant a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. El ple d’este mes de juny acceptarà la delegació de competències per a la construcció d’unes noves instal·lacions per al col·legi d’educació especial Raquél Payá en els terrenys on s’ubicaven els vivers municipals, amb un pressupost de més de 6 milions d’euros. Les obres al col·legi Vessanes estan en marxa i acabaran a l’estiu i les del col·legi Llebeig, que van ser suspeses, es reprendran segurament en estos pròxims mesos. Les obres al Pou de la Muntanya van finalitzar a finals del 2019 i el projecte de l’aulari d’infantil està en fase de supervisió. Quant al projecte d’obres a l’IES Historiador Chabás, està ja informat favorablement per l’ajuntament i pendent de licitació i, en el cas de l’IES Maria Ibars, el projecte està en redacció. El nou col·legi de La Xara està en obres i respecte del Pare Pere de Jesús Pobre, l’ajuntament denier està esperant la sol·licitud de delegació de competències per part de la Conselleria d’Educació.

Quant al pla de millora i modernització del poliesportiu i les instal·lacions adjacents, l’alcalde ha afirmat que la reconstrucció del pavelló cobert arrasat per la DANA de setembre s’iniciarà a juliol i ha recordat que en el pressupost d’enguany hi ha una partida per a la redacció del projecte d’un nou pavelló. Estos mesos també s’han començat les obres de remodelació de la pista d’atletisme i s’han adjudicat les obres del canvi de gespa del camp de futbol Diego Mena.

En l’àmbit cultural s’ha iniciat una remodelació dels espais de la Casa de Cultura encaminada a la creació de l’Espai Castejón, les noves oficines del departament de Cultura i una aula d’estudi en les antigues dependències de la Biblioteca Pública i la reobertura de la biblioteca infantil en l’espai que ocupava en la planta baixa de l’edifici.

En matèria de violència de gènere, ja està funcionant la vivenda tutelada per a dones maltractades que l’ajuntament va cedir a la Generalitat. També s’ha cedit al govern autonòmic la meitat de l’espai de les antigues dependències de l’Escola Oficial d’Idiomes per a ubicar-hi el jutjat de violència de gènere i els serveis vinculats.

Uns altres dels projectes enumerats per l’alcalde, i que es poden seguir en la web municipal són, en matèria turística, l’avanç en l’elaboració d’un Pla estratègic de destinació turística intel·ligent, també l’establiment de les bases perquè Dénia esdevinga una smart city; la reactivació del Consell de Joves i la creació del dels Infants; o l’augment del 25% de la partida pressupostària dels pressupostos participatius i el canvi de la dinàmica de participació perquè resulte més senzilla a la ciutadania.


Vicent Grimalt: “Tindre un full de ruta amb metes i objectius molt clars ens ha permés ges...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina