Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Turisme CV concedeix huit banderes Qualitur a les platges de Dénia

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat hui Dénia per a entregar les huit banderes Qualitur concedides a les platges del municipi per Turisme Comunitat Valenciana. Colomer ha sigut rebut a la platja Punta del Raset per l'alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Platges, Pepe Doménech, la presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), Cristina Sellés, i el regidor de l'equip de govern i diputat provincial Óscar Mengual.

El responsable de Turisme ha destacat que la bandera Qualitur "és el millor reconeixement al treball diari que es realitza des de l'ajuntament perquè la platja es puga convertir en una experiència turística, valorant-se conceptes com l'equipament, els serveis, dotacions i la filosofia de la ciutat que ha volgut treballar la qualitat turística”.

A més, Colomer ha incidit en el fet que "aquest reconeixement és molt important, especialment aquest 2020, un any en què s'ha de dur a terme una transició  i resistir per a aconseguir que el teixit productiu i el sector turístic puguen tornar a competir”.

El secretari autonòmic ha posat Dénia com a exemple de ciutat “que no ha tirat la tovallola, sinó que ha treballat per a certificar les seues platges i en defensa del seu model turístic, lligat a la gastronomia i a altres models com el mediambiental o el cultural”. Per això, ha felicitat la ciutat i li ha donat les gràcies “per ser avantguarda de molts valors”.

Colomer ha volgut “redoblar el missatge de confiança” de la nostra marca turística i ha destacat la importància de “reforçar els valors de la seguretat, sanitària especialment en aquests moments, però també, i sempre, ciutadana, alimentària i, a partir d'ara, també climàtica”.

En aquesta línia, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt ha afirmat que “som una destinació que ofereix seguretat per a aquest estiu, gràcies al treball realitzat pel propi ajuntament i pel sector empresarial turístic local”. Grimalt ha afegit que aquesta situació la podrem superar “amb responsabilitat per a no retrocedir i perdre el que hem aconseguit fins ara; això seria un drama”.

L'alcalde també ha destacat “el gran esforç realitzat pel departament municipal de Platges” per a posar les platges del municipi a punt després d'haver patit molts desperfectes per la DANA de setembre del passat any i el pas del temporal Gloria al gener d'aquest 2020 i ha subratllat que el reconeixement de les banderes Qualitur “ens dona força per a continuar treballant”.

Banderes Qualitur, reconeixement a l'excel·lència de les platges

A través de la Bandera Qualitur, Turisme Comunitat Valenciana vol transmetre als turistes i usuaris de les platges de la Comunitat la qualitat en la neteja de les aigües i les arenes, així com els serveis higiènics i zones d'esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l'usuari.

En 2020 són 174 les platges reconegudes amb les banderes Qualitur que certifiquen la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l'accessibilitat de les platges de 37 municipis de la Comunitat. Per províncies, 11 municipis d'Alacant, 10 de Castelló i 16 de València.

La Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma espanyola en nombre de municipis costaners que disposen de certificats (37 de 60, representant al voltant del 62% del total de municipis costaners).

A través del programa Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana se centralitzen les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destinacions i recursos turístics de la CV mitjançant el reconeixement dels següents certificats: els certificats de qualitat ISO 9001 i Q Qualitat Turística, els certificats al medi ambient ISO 14001 i Reglament Comunitari d’Ecogestió i Ecoauditoria; i el certificat en accessibilitat UNEIX 170001.

Turisme CV concedeix huit banderes Qualitur a les platges de Dénia
Turisme CV concedeix huit banderes Qualitur a les platges de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina