Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Finalitzen les obres de la nova pista d'atletisme del poliesportiu

L'Ajuntament de Dénia està ja a l'espera de l'informe que en confirme l'homologació per a acollir-hi competicions oficials

L'alcalde, Vicent Grimalt, i els regidors d'Esports, Raúl García de la Reina, i de Territori, M. Josep Ripoll, han visitat aquest matí la pista d'atletisme, on ja han finalitzat les obres de remodelació. La reforma ha consistit en la renovació del paviment de la pista esportiva, de 8 carrers, i l'adequació a la normativa de la Federació Internacional d'Atletisme per a obtenir l'homologació que permeta acollir-hi competicions oficials, també nacionals. Dimecres passat els tècnics de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme ja van visitar les noves instal·lacions i l'Ajuntament està ara a l'espera de l'informe que en valide l'homologació com a pista de Classe I AAF.

Per a adequar-la a la normativa, s'ha procedit a modificar l'emplaçament de la ria, s'ha creat un passadís de seguretat en tot el perímetre exterior i s'ha ampliat la zona de seguretat al final de les dos rectes. També s'ha renovat la infraestructura i s'adquirirà nou equipament per a la pràctica de salt de longitud/triple salt; salt d'altura; llançament de disc i martell; i llançament de pes i de javelina. Igualmente s'han renovat les porteries de rugbi, que ara són abatibles. I una altra millora important és que ja hi està garantida l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, tant a les instal·lacions com a la pista mateixa per a la pràctica esportiva.

Pel que fa a el nou sistema de control d'accés, el regidor d'Esports ha avançat que es realitzarà mitjançant un registre gratuït al qual es podrà accedir des d'una aplicació mòbil i també des d'una targeta d'usuari de la instal·lació.

El pressupost de l'actuació és de 750.000 € i el termini d'execució, de 4 mesos, "s'ha complit amb una desviació de només 15 dies, tot i la crisi sanitària", ha destacat M. Josep Ripoll.

L'alcalde ha insistit que "per fi, Dénia té la pista d'atletisme que mereix i que ens permetrà celebrar-hi competicions oficials". "Un atractiu més que ens completa com a destinació turística idònia per a aquelles persones que es dediquen a l'esport", ha afegit. També ha recordat que la remodelació de la pista és el primer pas del programa de modernització de les instal·lacions esportives de la ciutat, que continuarà amb la reparació del pavelló (destrossat per la DANA); la substitució de la gespa del camp de futbol "Diego Mena", a punt de finalitzar; i la construcció d'un nou pavelló, "que desitgem que siga una realitat abans que acabe la legislatura". Durant l'any vinent, segons ha avançat Grimalt, es licitarà el projecte.
 
Les obres de reparació del pavelló poliesportiu comencen dilluns

La regidora de Territori, M. Josep Ripoll, ha anunciat que la pròxima setmana s'inicien les obres de reparació dels desperfectes provocats per la DANA de setembre de 2019 en el pavelló poliesportiu, una actuació valorada en 200.000 € i amb un termini d'execució de 3 mesos, "de manera que cap a novembre hi podran reprendre's els entrenaments dels clubs".

S'hi repararan els danys de la coberta i es reconstruirà la façana de la zona oest amb obres, a més, de reforçament estructural. També s'hi inclouen actuacions de fusteria exterior i la reparació dels danys en el paviment interior.

Finalitzen les obres de la nova pista d'atletisme del poliesportiu
Finalitzen les obres de la nova pista d'atletisme del poliesportiu

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina