Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia i la Universitat d’Alacant acorden constituir una comissió mixta amb la Generalitat Valenciana per a dissenyar la creació del campus universitari de Ciències Gastronòmiques a Dénia

Este òrgan elaborarà un protocol d’actuació, terminis i finançament de la rehabilitació de la finca de Torrecremada, seu del campus

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat hui un nou conveni per al finançament i desenvolupament del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, Gasterra, amb seu a Dénia.

Gasterra té com a finalitat desenvolupar activitats de formació, investigació i transferència del coneixement, així com d’extensió universitària, relacionades amb la gastronomia i formar professionals altament qualificats.

En l’actualitat, el centre s’ubica al CdT Marina Alta de Dénia i durant este curs 2020/2021 impartirà la 3a edició del Màster d’arrossos i alta cuina mediterrània aplicada, a més d’unes altres accions formatives i divulgatives.

Amb tot, la voluntat de l’Ajuntament de Dénia, la Universitat d’Alacant i la Generalitat Valenciana és donar una passa més i crear un campus universitari de Ciències Gastronòmiques-Centre d’Excel·lència Internacional en Formació i Innovació Gastronòmica a Dénia. Concretament, com ja s’ha anunciat, en la finca de Torrecremada.

Per esta raó, el conveni signat este matí estableix que per a desenvolupar este projecte es constituirà una comissió mixta integrada per la UA, la Generalitat i l’Ajuntament de Dénia. La comissió serà l’encarregada d’elaborar un protocol d’actuació, terminis i finançament per a la rehabilitació de la finca de Torrecremada, el qual inclourà també un estudi de necessitats de les unitats que conformaran el campus. El conveni temporalitza les accions i estableix que este protocol “haurà d’estar firmat als tres mesos de la posada en marxa del conveni”.

L’aportació econòmica de l’Ajuntament de Dénia al conveni, que té una vigència de quatre anys, és de 109.410 euros en l’exercici 2020 i de 79.410 euros la resta d’anualitats.

 

L’Ajuntament de Dénia i la Universitat d’Alacant acorden constituir una comissió mixta amb l...
L’Ajuntament de Dénia i la Universitat d’Alacant acorden constituir una comissió mixta amb l...
L’Ajuntament de Dénia i la Universitat d’Alacant acorden constituir una comissió mixta amb l...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina