Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Vora cinquanta persones participen en les xarrades del programa ‘Educant en el present’ de Prevenció d’Addiccions

 

Els dies 16 i 23 de setembre s’ha celebrat a la Casa de la Cultura de Dénia la cinquena edició d’Educant en el present, una activitat organitzada per la Regidoria de Prevenció d’Addiccions a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives).

Hi han participat vora 50 persones en les dues sessions del programa, dirigit als pares, mares, familiars i educadors dels joves. La regidoria fa un balanç “molt positiu” de l’índex de participació, tenint en compte les restriccions esdevingudes de la COVID19.

La primera xarrada va girar al voltant de l’educació sobre les TIC i va ser impartida per Maite Hernández Martínez, psicòloga experta en psicologia infantil i especialista en addiccions, i Juan Manuel Flores Esclapez, tècnic superior en Integració Social, coordinador de projectes socials en Tindaya Social S.L.

En esta primera sessió es va posar l’atenció a millorar la intervenció de les famílies en l'ús i maneig de les noves tecnologies des de casa, així com a aprendre a detectar símptomes i comportaments que n’evidencien un mal ús i el foment d’estratègies per fer front a situacions complexes relacionades amb les TIC.

La següent cita va ser la sessió titulada “Intervenció en Educació Sexual per a famílies”, impartida per Rosalia Garcia Guillamón, infermera del Centre de Salut Dénia-II i encarregada de desenvolupar el PIES (Programa d’Intervenció en Educació Sexual) en els centres educatius de Dénia. Des de la regidoria s’agraeix la col·laboració de Marina Salut en esta xarrada.

Aquesta segona sessió va ser una oportunitat per a ensenyar, i així poder transmetre, missatges positius i valors sobre la sexualitat i posar les bases perquè els més joves siguen sexualment sans. Això també pot ajudar a fer que els fills/es sàpien que les seues famílies estan disposades a parlar amb ells/es sobre la sexualitat.

Les activitats de la Regidoria de Prevenció d’Addiccions per a este curs continuaran amb la XXII Escola de pares i mares, titulada “Posa’t les piles!!!”, que tindrà lloc en gener i febrer de 2021. Per a poder acudir-hi s’ha de fer la inscripció facilitant el nom i cognoms, correu i telèfon a qualsevol dels contactes següents:

  • Telèfon: 628076449
  • Correu: upccadenia@ayto-denia.es
  • Missatge directe en Facebook o Instagram: @upccadenia
 


Vora cinquanta persones participen en les xarrades del programa ‘Educant en el presen...
 


Vora cinquanta persones participen en les xarrades del programa ‘Educant en el presen...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina