Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Regidoria de Platges mantindrà l’ampliació temporal del servei de vigilància i socorrisme per a l’estiu vinent

El regidor de Platges, Pepe Doménech, ha realitzat hui un balanç dels serveis en les platges de Dénia durant l’estiu, acompanyat pels representants de l’assemblea local de Creu Roja Dénia Zahira Galindo i Jordi Muñoz. El regidor s’ha mostrat satisfet davant la resposta oferida per l’Ajuntament de Dénia i la Creu Roja, concessionària del servei de vigilància i socorrisme, en un estiu atípic i difícil, en què la seguretat de les persones ha sigut, més que mai, l’objectiu prioritari.

Quant a les mesures d’higiene i seguretat que la regidoria ha adoptat per a fer front a les necessitats de prevenció sanitària, Pepe Doménech ha indicat que, fins a l’1 d’octubre, s’ha dut a terme la desinfecció dels accessos a les platges, papereres i altres elements dues vegades al dia. Abans de començar la temporada, la Regidoria de Platges va col·locar cartellera informativa sobre la divisió en zones de les platges i l’ús que podia fer-se’n de cadascuna. A més va dissenyar la diferenciació de cadascuna d’estes zones mitjançant solcs en l’arena que separaven la zona de bany i passeig de la d’estada. També es van habilitar passarel·les en els 23 accessos principals a les platges de la ciutat, senyalitzant-ne l’entrada i l’eixida.

La neteja de les platges també es va incrementar durant l’estiu passat, gràcies a la compra de nova maquinària i material que n’han fet possible el reforç.

D’altra banda, s’ha desenvolupat un pla de contingència partint del càlcul de l’aforament de les cales més concorregudes de les Rotes i de les dos platges urbanes –Marineta Cassiana i Raset-, que són les que concentren un nombre més gran de persones. El regidor ha destacat que, en línies generals, “la gent ha sigut prou responsable i ha respectat les distàncies”.

Doménech també ha tingut paraules de felicitació a la tasca “fonamental” de sensibilització i conscienciació que ha realitzat els controladors COVID de la Creu Roja, els contractats per la Generalitat Valenciana i els aportats per l’empresa concessionària de la neteja de les platges. Una tasca reforçada des dels punts d’informació sobre les mesures de seguretat sanitària instal·lats al port i a la Marineta Cassiana, i que han estat atesos per personal de la Creu Roja, i per l’edició de 10.000 fullets informatius que s’han repartit entre la població.

Durant l’estiu 2020, la Regidoria de Platges també ha creat nous serveis i n’ha millorat uns altres. Per exemple, s’ha posat en marxa una platja sense fum al Marge Roig i s’ha creat un nou parc bio saludable en la platja de les Bovetes, on també s’ha ampliat l’àrea reservada per a platja accessible.

Entre les noves inversions de l’àrea, el regidor ha enumerat la instal·lació de nous panells informatius a les platges amb bandera blava i la col·locació de 15 nous panells informatius sobre els tipus de platja i les conductes permeses o prohibides en cadascuna. Per a esta actuació, que es farà a novembre, s’ha obtingut una subvenció de 10.500 euros de Turisme Comunitat Valenciana.

Així mateix, durant este mes d’octubre, es faran els treballs de senyalització i abalisament de les dunes de la platja de les Albaranes on niua el corriolet camanegre.  

Per al pròxim estiu, Doménech ha anunciat que es crearà un nou punt de bany assistit en la platja de les Marines i es mantindrà l’ampliació horària del servei de vigilància i socorrisme en les platges encetada enguany.

De fet, este servei que presta la Creu Roja ha estat actiu diàriament entre el 20 de juny i el 27 de setembre i, a més, s’ha allargat una hora, fins a les 8 de la vesprada, durant els mesos de juliol i agost.

Per als representants de la Creu Roja, esta nova temporalitat decidida per l’ajuntament ha contribuït a millorar la qualitat del servei.

En línies molt generals, atés que encara no tenen disponibles les dades concretes dels serveis i actuacions, Zahira Galindo ha fet una valoració “molt positiva” del treball de Creu Roja durant l’estiu, afirmant que s’ha fet “una gran tasca de conscienciació i informació” que ha donat com a resultat que “la gent percebera seguretat en les platges de Dénia”.

El coordinador de socorrisme de Creu Roja Dénia, Jordi Muñoz, també ha incidit en “el gran treball dels sensibilitzadors COVID” que han recorregut dia a dia les platges de la ciutat i ha destacat que els socorristes de Creu Roja han treballat amb l’equipament i les mesures de seguretat sanitària que la situació requeria.

 

 

 

 

La Regidoria de Platges mantindrà l’ampliació temporal del servei de vigilància i socorrisme...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina