Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar i la seua associació d'alumnat reben el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes

L’Ajuntament de Dénia ha lliurat hui el Premi d’honor Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes al Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar i la seua associació d'alumnes, guanyadors d’esta vint-i-tresena edició. L’acte de lliurament s’ha celebrat a la Biblioteca Pública Municipal, amb la intervenció del regidor de Cultura denier, Raúl García de la Reina; la presidenta del Taller per a la Renovació de l’Educació de Persones Adultes del País Valencià TAREPA-PV, Paqui Borox; el director del centre premiat, Antoni Puchades i la presidenta de l’associació de l’alumnat, Ascensión Corrales. Entre el públic, amb un aforament molt limitat per qüestions de seguretat sanitària, hi estaven l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Dénia, Melani Ivars, i la del d’Alfafar, Raquel Vidal, els portaveus municipals Maria Mut (PP), Rafa Carrió (Compromís) i Susana Mut (Ciudadanos) i unes altres persones convidades que han volgut acompanyar els premiats.

El regidor de Cultura ha destacat al seu discurs a “totes les persones que hi ha darrere de les entitats premiades” per ser “un exemple a seguir”, desitjant que la distinció rebuda “done visibilitat a gran tasca que desenvolupeu en la promoció de l’educació al llarg de tota la vida com a eina de millora de la qualitat de vida i de l’apoderament de les dones i els homes”.

La presidenta de TAREPA-PV, Paqui Borox, ha subratllat que el centre “ha anat conformant una vasta i magnífica oferta educativa, formativa i sociocultural al llarg dels anys que ha aconseguit donar una resposta vertadera a les necessitats i les demandes de la població jove i adulta de la ciutat”. Borox ha afirmat que el premi “és un guardó merescut, que hui té més sentit que mai, doncs és sinònim del vertader sentit de l’educació popular: formar ciutadans i ciutadanes responsables, actius i democràtics”.

El director del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar, Toni Puchades, ha parlat en nom de les dues entitats premiades, expressant l’agraïment a l’Ajuntament d’Alfafar, que des del principi ha donat suport al servei;  a l’equip del professorat; i a l’associació d’alumnat també premiada i que està molt implicada en el funcionament del centre, “tant que s’han constituït com a una xicoteta empresa que té adjudicada l’organització dels tallers i contracta el professorat, de manera que el guany que fan, el reinverteixen a l’escola”, ha explicat Puchades.

El director del centre d’Alfafar ha conclòs el parlament agraint a l’Ajuntament de Dénia l’aposta ferma, i duradora en el temps, per la formació de les persones adultes, “sempre disposat a acollir-nos, quan hem organitzat les Trobades d’Escoles d’Adults o hem realitzat jornades formatives”. Però, sobre tot, ha destacat el compromís del consistori denier amb la formació permanent d’adults amb la instauració d’este premi d’honor, “únic al territori nacional i amb molt de prestigi en la Comunitat Valenciana”.

El Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar es va crear en 1981 per l’impuls de cinc mestres del municipi, entre ells, Puchades, que van convèncer l’ajuntament que els deixara un local on fer les classes. Unes classes que van començar amb 50 o 60 alumnes i que hui en dia superen el miliar de persones matriculades, “una dada significativa en una població de vora 21.600 habitants”. L’associació d’alumnat del centre es va constituir legalment a 1993 i també ha seguit la trajectòria de creixement i consolidació del centre, tota una institució en este municipi valencià.

El Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar i la seua associaci...
El Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar i la seua associaci...
El Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes d'Alfafar i la seua associaci...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina