Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Una campanya conjunta de les UPCCA de la Comunitat Valenciana alerta sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19

Les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana s’uneixen per a llançar una campanya amb motiu del Dia sense alcohol que es commemora el 15 de novembre a Espanya i altres molts països. L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar tota la societat sobre els perills del consum d’alcohol en temps de la COVID-19.

La campanya, titulada Amb l’alcohol, manteniu les distàncies, pretén conscienciar sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància a l’organisme. L’alcohol és responsable de tres milions de morts cada any a escala mundial, i és la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019, realitzada a escala estatal.

Per a fer arribar els missatges de la campanya s’han dissenyat diferents cartells en què es desmenteixen alguns dels mites relacionats amb el consum d’alcohol i la COVID-19. Durant la pandèmia s’han generat informacions errònies en relació amb el seu consum i el virus, com que l’alcohol pot protegir del contagi, que ajuda a afrontar millor la situació o que és una opció vàlida per a desconnectar i relacionar-se.

Les UPCCA de la Comunitat Valenciana, que treballen al llarg de tot l’any aquest problema, s’han unit per a treballar de forma conjunta el missatge i donar-li una major visibilitat amb motiu d’aquest dia. La prevenció del consum abusiu d’alcohol és una tasca de la societat en conjunt i la conscienciació col·lectiva en aquests moments de pandèmia adquireix més rellevància que mai.

Si bé les UPCCA treballen amb especial èmfasi amb la població adolescent, per a prevenir la iniciació al consum o abús de substàncies, els missatges de la campanya estan dirigits a la societat en conjunt, ja que el consum d’alcohol està estés, normalitzat i, moltes vegades, banalitzat entre la població adulta.

 

 

 


Una campanya conjunta de les UPCCA de la Comunitat Valenciana alerta sobre els perills del...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina