Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Reunió de seguiment del projecte del tren Gandia-Dénia

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, es va reunir ahir a Madrid amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Sergio Vázquez, per a parlar de l’estat del projecte del tren Gandia-Dénia. Grimalt va assistir amb el president del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), Benito Mestre, a qui va convidar a acompanyar-lo atés que el sector empresarial local s’ha mostrat sempre molt interessat i reivindicatiu amb este tema, i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll.

El secretari general d’Infraestructures va informar que el Ministeri per a la Transició Ecològica ha demanat una ampliació dels informes d’impacte ambiental del projecte al seu pas per zones sensibles com la marjal de Pego-Oliva i per això els pressupostos de l’Estat per a 2021 només destinen una partida de 50.000 euros al projecte, que corresponen al cost estimat dels nous informes.

Vázquez va aventurar que el tràmit mediambiental podria concloure a mitjan 2022, cosa que permetria avançar un altre pas del projecte.

L’alcalde de Dénia, per part seua, va insistir en la necessitat de crear esta infraestructura ferroviària, “que acabaria amb l’aïllament massa durador de la nostra ciutat i la resta de la Marina Alta” i va demanar al representant del ministeri que es tinga en compte també l’impacte mediambiental que comporta el volum de trànsit que es concentra en les carreteres adjacents per la falta d’un transport públic ferroviari, així com la importància de Dénia com a port principal de connexió amb les Illes.

Este migdia, l’alcalde ha convocat una reunió virtual amb els alcaldes de Pedreguer, Ondara, el Verger, Gata i Pego per a informar-los de les novetats de la reunió d’ahir, que ja ha compartit també amb els portaveus de la Corporació municipal.

 

Reunió de hui amb representants d'ajuntaments de la comarca

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina