Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia s'adhereix a la campanya comarcal “La mar comença ací” per a evitar els abocaments de residus en embornals i barrancs

Si hi ha una finalitat que meresca unir forces, aquesta és la cura al medi ambient. La Marina Alta llançarà el 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua, el primer projecte conjunt per a protegir una cosa tan important com el seu entorn natural. Es tracta de la campanya de conscienciació “La mar comença ací” amb la qual s'espera reduir els residus que acaben al Mediterrani i en la qual estan implicades 18 poblacions de la Marina Alta a més de tots els clubs rotaris de la comarca –Benissa, Teulada, Calp, Dénia i Xàbia-.


L'acció conjunta recull el testimoni del treball iniciat per l'Associació Espanyola d'Operadors Públics de Proveïment i Sanejament (AEOPAS) que, des de fa temps, tracta de conscienciar a la ciutadania que el que s'aboca en embornals i embornals acaba tenint impacte en la mar.


La idea de dur a terme aquesta campanya a la Marina Alta va sorgir del Club Rotary de Xàbia i, immediatament, es van sumar els altres tres clubs de la comarca, ja que la preocupació pel medi ambient és una de les principals àrees d'interés de Rotary International.

A nivell institucional, la proposta també ha tingut un gran acolliment no sols en les poblacions de costa, la qual cosa demostra que les corporacions locals són cada dia més conscients de la importància de l'abocament de residus en el clavegueram, els rius i barrancs. Les poblacions adherides de moment a la iniciativa són Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Calp, Dénia, el Verger, Gata de Gorgos, Llíber, Ondara, Pedreguer, Pego, Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira, Xàbia, Xaló i les EATIM de la Xara i Jesús Pobre. En xifres de població, això indica que la iniciativa tindrà un abast mínim de 165.366 habitants.

“La mar comença ací” compta també amb el suport d'entitats com AEOPAS, Amjasa, el Club Nàutic Xàbia, la Marina de Dénia, Sinma, Solgata, The Isbjorn Collective i Urbaser.


El peix lluna de Toni Marí, distintiu de la campanya

La campanya “La mar comença ací” prendrà forma amb la instal·lació de plaques metàl·liques amb la silueta d'un peix lluna prop dels embornals de les zones amb més trànsit per als vianants, acompanyades del missatge “No tires res, la mar comença ací”, traduït en diversos idiomes.


Aquesta figura del peix lluna és un disseny de Toni Marí i reprodueix la imatge de l'escultura de l'artista instal·lada en l'escullera d'accés al port esportiu Marina de Dénia per iniciativa del Club Rotary de Dénia per a conscienciar sobre la deterioració del medi ambient.

La regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, ha indicat que en el terme municipal de Dénia s'instal·laran un total de cent plaques distintives, distribuïdes en els punts de major afluència ciutadana de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

Altres accions complementàries per a difondre el missatge de la campanya seran el llançament d'un vídeo divulgatiu, el repartiment de cartells i activitats de sensibilització en els col·legis i instituts.

Aquest projecte comú continuarà al llarg del temps i continua obert al fet que se sumen més poblacions.


#LaMarcomençaaci #LaMarempiezaaqui #TheSeastartshere #LaMercommenceici #DasMeerbeginnthier


Dénia s'adhereix a la campanya comarcal “La mar comença ací” per a evitar els abocamen...

Dénia s'adhereix a la campanya comarcal “La mar comença ací” per a evitar els abocamen...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina