Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia projecta crear un espai relacionat amb la memòria històrica en l'antic escorxador municipal

L'alcalde ha compartit hui la proposta amb la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, han visitat hui l'antic escorxador municipal, un edifici que el govern de la ciutat projecta recuperar per a destinar-lo a “infraestructura cultural-museística relacionada amb la memòria històrica”, segons ha anunciat Grimalt.

L'antic escorxador és un edifici de 1893, que porta molts anys abandonat i presenta en l'actualitat un avançat estat de deterioració, però, segons ha assenyalat l'alcalde, “es tracta d'un espai bastant ampli, que mereix una recuperació i dotar-lo d'un nou ús per a la ciutat”. Per a això, l’Ajuntament de Dénia espera comptar amb la col·laboració de la conselleria que encapçala Pérez Garijo.

La consellera, per part seua, ha indicat que la ciutat de Dénia té en l'actualitat molts espais de la memòria, com el túnel del castell que han travessat per a arribar fins a l'antic escorxador, “i en aquesta línia treballarem”.

Prèviament a la visita a l'escorxador, s'ha celebrat una reunió a l'ajuntament a la qual han assistit també la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll; el regidor de Participació Ciutadana, Pepe Doménech; la regidora de Transparència, Melani Ivars i el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, en la qual s'han tractat, en paraules de la consellera, “projectes clau en matèria de participació i de transparència que volem desenvolupar braç a braç amb els ajuntaments”.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha destacat el Portal de Participació posat en marxa fa poc més de mes i mig, “una eina pionera en l'Estat espanyol que permet que la ciutadania puga presentar propostes directament a cada conselleria, puga debatre i puga al·legar a la normativa que aprova la Generalitat”.

La consellera ha fet referència a un altre projecte “en el qual tenen un paper fonamental els ajuntaments: la pròxima posada en marxa dels primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana”. “La col·laboració dels ajuntaments –ha indicat- és imprescindible perquè la participació siga real, actuant com a dinamitzadors i difusors de la iniciativa”. Una iniciativa en la qual Dénia té experiència, ja que porta anys treballant en aquesta eina de participació, ha reconegut Pérez Garijo.

Dénia projecta crear un espai relacionat amb la memòria històrica en l'antic escorxador ...
Dénia projecta crear un espai relacionat amb la memòria històrica en l'antic escorxador ...
Dénia projecta crear un espai relacionat amb la memòria històrica en l'antic escorxador ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina