Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La família Camarena Llopis dóna al Museu Arqueologic una àmfora romana republicana del segle I

Amparo i Juanjo Camarena Llopis van 'pescar', fa mig segle, des de l'embarcació familiar, una àmfora romana de morfologia i detalls singulars. La família ha volgut donar aquesta peça al Museu Arqueològic de Dénia per al seu estudi i exposició.

L’anàlisi morfològica de l’àmfora ens trasllada a la Vall del Guadalquivir, on del primer terç del segle I s’ha documentat una producció d’imitació de l’àmfora Dressel 1. Aquesta tipologia té una difusió regional acreditada, però encara són escasses les troballes que en constaten la presència a la Mediterrània.

La datació de la peça ens porta, doncs, a l’època romana republicana i la seua funció era la de ser usada en el transport i comercialització del vi, especialment el destinat a l’exèrcit, ja que arqueològicament hi està molt present en campaments militars que s’estableixen a Hispània durant el procés de conquesta.

Per tant, la donació de la família Camarena Llopis, a més de constituir una peça clau en la col·lecció del museu, en la qual serà aviat integrada com a part de l’exposició permanent del Museu de la Mar, obri una línia d’investigació nova.

La família Camarena Llopis dóna al Museu Arqueologic una àmfora romana republicana del segle I

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina