Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Reunió amb els representants del CEDMA sobre el Pla General Estructural

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora de Territori, M. Josep Ripoll, es van reunir ahir a l'ajuntament amb el president del CEDMA (Cercle Empresarial de la Marina Alta), Benito Mestre, i uns altres representants de l'associació, Jesús Reina i Maite Fornés. L'objectiu de la trobada, sol·licitada per l'entitat, ha sigut el de repassar les passes que estan seguint-se per a superar la fase ambiental d'aprovació del Pla General Estructural, una vegada rebuda la DATE (Declaració Ambiental y Territorial Estratègica) favorable, però condicionat a certes modificacions, de la Conselleria de Transició Ecològica.

La regidora de l'àrea va informar els representants del CEDMA que s’està treballant en una DATE complementària per a aclarir dubtes i esmenar alguns dels punts indicats per l’òrgan ambiental.

Entre elles, per les que més preocupació va mostrar el cercle empresarial són les referides a la inundabilitat d'algunes zones de Dénia, per la qual cosa va demanar al govern municipal que es plantege demanar a Generalitat la declaració de municipi inundable.

Tant la regidora com l'alcalde van insistir en què "de moment, aquesta és una opció que no es baralla", ja que l’esforç es concentra ara en l’aprovació del Pla General Estructural, “que considerem perfectament viable”.

La regidora de Territori va insistir que "confiem que la DATE complementària aclarirà molts dels dubtes” i el PGE podrà passar a la fase de redacció de la versió final, la detallada, "que es remetrà a la Comissió Territorial d'Urbanisme per a l'aprovació definitiva". De fet, l'informe de l'òrgan ambiental “ha validat el nostre model de ciutat”.

Reunió amb els representants del CEDMA sobre el Pla General Estructural

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina