Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'exposició '3.000 anys de cultura del vi', de la DOP Alacant, es presenta a Dénia

L'elecció de la ciutat com a punt de partida de la mostra itinerant respon al fet que "en Benimaquia tenim un dels cups més antics d'Europa"

Hui s'ha inaugurat a Dénia l'exposició de la DOP d'Alacant 3.000 anys de cultura de el vi, una mostra itinerant "per a posar en valor la llarga història de la producció de vi a la província" que a la nostra ciutat podrà visitar-se, fins al 8 de setembre, al solar de l'antic ambulatori del carrer Marqués de Campo.

El president del Consell Regulador de la DOP d'Alacant, Antonio M. Navarro, ha destacat que l'elecció de Dénia com a primera ciutat en la qual s'ubica l'exposició respon a la seua llarga trajectòria històrica lligada a la producció i exportació de vi. "Al jaciment arqueològic de l'Alt de Benimaquia tenim uns dels cups més antics d'Europa, que data de 500 anys a.C, a més d'haver estat Dénia un gran vinya i punt d'exportació".

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha recordat que aquesta és la primera exposició que acull un espai com el del solar de Marqués de Campo, molt cèntric, "ja que la idea és que la mostra arribe al major nombre de públic possible". "Pensem que és un atractiu més que agradarà molt als visitants aquest estiu".

Al voltant d'aquesta proposta cultural, a més, s'organitzaran recorreguts guiats a punts rellevants de la tradició vinícola de Dénia i comarca.

3.000 anys de cultura de el vi narra els 3.000 anys d'història del vi alacantí a través de les il·lustracions artístiques de Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erre Gálvez.

El projecte compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, la Diputació d'Alacant, el museu arqueològic provincial MARQ, l'Ajuntament de Dénia i la Fundació Cajamar.

L'exposició '3.000 anys de cultura del vi', de la DOP Alacant, es presenta a Dénia
L'exposició '3.000 anys de cultura del vi', de la DOP Alacant, es presenta a Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina