Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia i els Poblets tornaran a formar la barrera de còdols a la desembocadura del riu Girona per a evitar-hi l'estancament d'algues

L'actuació es realitzarà en coordinació amb la CHJ i Costes

Els alcaldes dels Poblets, Carolina Vives, i Dénia, Vicent Grimalt, s'han reunit hui a l'Ajuntament de Dénia amb la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, i representants de la Confederació Hidrogràfica de l'Xúquer (CHJ) i la Prefectura Provincial de Costes. L'objectiu de la trobada ha estat el de pactar una nova actuació per a eliminar els problemes d'estancament d'aigües i algues a la desembocadura del riu Girona.

Com a conclusió a la reunió, s'ha acordat que els consistoris de Dénia i els Poblets tornen a sufragar i executar la creació d'una barrera natural de còdols a la desembocadura, com ja es va fer fa dos anys. La reconstrucció d'aquest mur natural, segons es va demostrar en el seu moment, impedeix el col·lapse de la desembocadura causat per l'acumulació d'algues i els consegüents problemes de mala olor i concentració d'insectes.

Per part de Costes ha assistit a la reunió de treball la cap provincial, Rosa de los Ríos, i en representació de la CHJ, el comissari d'Aigües, Marc García. També ha estat present el regidor de Platges dels Poblets, Salvador Sendra.

Els presents han coincidit a valorar que el problema, que es repeteix cada estiu, es deu a l'espigó de la desembocadura, que facilita que les algues s'endinsen al riu i al mateix temps impedeix que tornen a ser llançades a la mar.

La CHJ completarà l'actuació amb l'extracció de la posidònia acumulada al Girona.

Dénia i els Poblets tornaran a formar la barrera de còdols a la desembocadura del riu Girona...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina