Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les Ciutats Creatives de la UNESCO col·laboren per eixir reforçades de la pandèmia

Assemblea virtual de 246 ciutats per a intercanviar-hi experiències

Les 246 Ciutats Creatives de la xarxa UNESCO han posat en comú les fórmules per a reactivar els seus projectes i eixir reforçades de la crisi mundial provocada per la pandèmia de la COVID-19. Alcaldes, tècnics locals i representants d'institucions internacionals, com la UNESCO o la Unió Europea, han celebrat una trobada virtual de dos dies (6 i 7 de juliol) en què han intercanviat les experiències i la gestió duta a terme durant els mesos de confinament i restriccions.

Com a Ciutat Creativa de la Gastronomia, Dénia ha assistit a les sessions, que han estat seguides per l'alcalde, Vicent Grimalt, i el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades.

La trobada, amb el títol genèric de "Ciutats Creatives UNESCO: reconstruir millor després de la COVID-19", ha substituït l'assemblea general que cada any celebren les ciutats incloses en els set àmbits de la xarxa UNESCO, i que en 2021 corresponia organitzar a la ciutat de Santos (Brasil), que ha portat la iniciativa de l'organització.

En les sessions de treball s'ha posat l'accent en la necessitat de mobilitzar el poder de la cultura i la creativitat en la gestió local per a eixir amb garanties de la crisi sanitària, social i econòmica. S'ha constatat que les ciutats han estat en primera línia a l'hora d'abordar la crisi i han hagut de donar respostes ràpides als múltiples impactes de la pandèmia. A més, el sector cultural i creatiu ha estat un dels més profundament afectats.

El propòsit de la trobada era conèixer de primera mà les accions empreses per les ciutats, exposar les bones pràctiques exercides i compartir les experiències viscudes. A partir de tot això s'hi han plantejat propostes i estratègies per a recuperar el pols vital a curt i llarg termini.

A les conclusions, s'hi ha animat les ciutats a col·laborar estretament i crear aliances entre elles per a abordar des de la cultura i la creativitat la reconstrucció urbana i el desenvolupament estable. S'ha fet a més una crida a prendre mesures per a superar la crisi amb la mirada posada en la construcció de ciutats resilients, inclusives i centrades essencialment en les persones.

La trobada va ser oberta i va comptar amb les intervencions del subdirector general de Cultura de la UNESCO, Ernesto Ottone, i la directora de el Programa de Ciutats Creatives de l'organisme internacional, Denise Bax.

Les Ciutats Creatives de la UNESCO col·laboren per eixir reforçades de la pandèmia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina