Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Acte virtual de lliurament a Dénia del reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha participat hui en l'esdeveniment virtual de lliurament dels reconeixements a les Ciutats Amigues de la Infància, per part de la UNICEF.
 
Dénia va obtenir aquesta distinció el passat 15 de juny, reconeixement aprovat en la reunió de la Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, conformada per representants del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya.
 
Com a Ciutat Amiga de la Infància la ciutat es compromet amb cinc objectius:

1. Que cada xiquet i xiqueta siga valorat, respectat i tractat justament.
2. Que s'hi escolten les suves veus, s'atenguen les seues necessitats i prioritats; i es consideren en les normatives i polítiques públiques, en els pressupostos i en totes les decisions que els afecten.
3. Que tots els xiquets i xiquetes tinguen accés a serveis essencials de qualitat.
4. Que visquen en entorns segurs i nets.
5. I que tinguen l'oportunitat de gaudir d'una vida familiar, del joc i de l'oci.

A Dénia, els més menuts ja participen en la vida municipal a través de Consell de la Infància i l'Adolescència, constituït el desembre de 2019. L'ajuntament també va aprovar, a principis de 2021, el Pla d'Infància i Adolescència, el full de ruta per a fer efectiva la participació dels xiquets i xiquetes i ela joventut i l'adaptació de la ciutat a la seua perspectiva i necessitats.

Acte virtual de lliurament a Dénia del reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina