Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Més de 5.000 alumnes tornen demà a les aules de Dénia, la Xara i Jesús Pobre

S'hi mantenen els 'grups bombolla' i l'obligatorietat de la mascareta a partir de Primària Durant la tardor de 2021 es licitaran les obres de millora i ampliació dels instituts Historiador Chabàs i Maria Ibars i la redacció del projecte

Demà dimecres, 8 de setembre, comença oficialment el nou curs 2021-2022, un altre exercici escolar marcat per la pandèmia i que, per tant, manté les mesures de seguretat i prevenció posades en marxa l’any passat amb bons resultats: els ‘grups bombolla’ de convivència estable en Infantil, Primària i Educació Especial (recomanats també, si és possible, en la resta de cicles); la distància de seguretat entre membres de grups no convivents; la mascareta obligatòria per a l’alumnat de 6 anys o més; i els plans de contingència individualitzats per centres.

La regidora d’Educació, Melani Ivars, ha donat aquest matí en roda de premsa les xifres del nou curs: als col·legis i instituts de Dénia, la Xara i Jesús Pobre, tornaran demà a classe 3.372 xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària i 1.772 estudiants de Secundària.

Per a posar a punt les escoles per a la benvinguda, l’ajuntament hi ha treballat durant l’estiu en les actuacions de manteniment sol·licitades pels centres. La pintura de la façana del Cervantes, el canvi del parquet del gimnàs de Les Vessanes i l’aula de música del Cervantes, la renovació de sòl, parets i il·luminació de l’aula d’Infantil del Llebeig, el condicionament i pintura de l'Aula Natura del Montgó o la reforma de la porta d'un dels lavabos del Raquel Payà per a adaptar-la a les necessitats especials d'un dels alumnes, són alguns exemples d’un llistat de més de 150 treballs de manteniment i millora dels col·legis assumits pel consistori.

Així mateix, la regidora ha destacat que l’ajuntament mantindrà també aquest curs el reforç del personal de neteja: una persona 4 hores en horari de matí per a insistir en la desinfecció de baranes, lavabos i uns altres elements comuns.

Els xiquets i xiquetes que reprenen demà les classes també s’hi trobaran com a novetat, en el camí al col·le, la nova senyalització dels passos de vianants adaptada a persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista), ja present en les zones escolars.

“De la visita que vam realitzar ahir a tots els centres ens vam anar amb una molt bona sensació. Equips directius i professorat ho tenen tot a punt i comencen el nou curs amb molta il·lusió, a pesar de totes les dificultats”, ha destacat Melani Ivars, que ha volgut llançar a les famílies un missatge de “confiança” i també una apel·lació a la “responsabilitat i la prudència en l’àmbit social i privat”.

Tardor decisiva per a les últimes actuacions del Pla Edificant

Per la seua part, la regidora de Territori, M. Josep Ripoll, ha aprofitat l’inici del nou curs per a fer balanç del Pla Edificant de millora i construcció d’infraestructures educatives, que a Dénia encara uns mesos decisius per a la licitació, adjudicació i inici d’obres de les darreres actuacions previstes.

A més del començament imminent de la construcció de l’aulari d’Infantil i el nou gimnàs del CEIP Pou de la Muntanya, que permetrà alliberar El Rodat i agrupar tot l’alumnat del centre en una mateixa escola, les obres de millora de l’IES Historiador Chabàs ja han sigut adjudicades provisionalment i “en breu li podrem posar data a l’inici de les obres”, ha assenyalat Ripoll.

Una altra reivindicació històrica, l’ampliació i rehabilitació del Maria Ibars, es troba ja en procés de valoració de les ofertes presentades a la licitació “i l’adjudicació estarà abans que acabe l’any”. Aquest projecte farà per fi realitat l’eixida del pati de l’institut dels barracots que actualment pal·lien la falta d’espai.

I el projecte de redacció del nou CEE Raquel Payà “també eixirà a licitació prompte, per a poder començar les obres en 2022”.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha insistit que “com a societat, i malgrat totes les coses decebedores que ens ha portat la pandèmia, hem estat a l’altura en la protecció de la infància: els xiquets i xiquetes, els joves també, han sigut molt castigats per les restriccions i els canvis dràstics que ens ha imposat la COVID”. I ha agraït especialment l’esforç extra que han fet els docents un any més.

Més de 5.000 alumnes tornen demà a les aules de Dénia, la Xara i Jesús Pobre
Més de 5.000 alumnes tornen demà a les aules de Dénia, la Xara i Jesús Pobre
Més de 5.000 alumnes tornen demà a les aules de Dénia, la Xara i Jesús Pobre

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina