Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La conversió de Marqués de Campo en zona de vianants, guardonada en els VI Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana

En el marc de la sisena edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana (SEMcv) que convoca Generalitat, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha rebut hui, de mans del conseller de Territori i Mobilitat, Arcadi España, el tercer premi en la categoria de Ciutats Mitjanes (entre 50.000 i 20.000 habitants) per a l'acció "Conversió del carrer de Marqués de Campo en zona de vianants".

L'Ajuntament de Dénia va presentar aquesta iniciativa al certamen, d'àmbit autonòmic, que reconeix les bones pràctiques posades en marxa per consistoris i institucions i entitats valencians per a promoure la mobilitat sostenible.

Concretament, en el cas dels ajuntaments, s'hi valoren, entre uns altres aspectes, "les mesures que milloren les condicions per a caminar, com la implantació de carrers o àrees per als vianants", "el foment de l'estacionament regulat o aparcaments de dissuasió" i també enguany, tenint en compte el context de pandèmia, "les accions d'adaptació de l'espai públic a una mobilitat condicionada per la situació generada per la COVID-19", tres condicions que conflueixen en la decisió de tancament al trànsit de Marqués de Campo.

La proposta de candidatura presentada als Premis SEMcv 2021 destaca que la "recuperació del carrer del Marqués de Campo per a les persones, amb el tancament al trànsit i l'eliminació de l'aparcament en superfície, ha propiciat guanyar definitivament un espai central de gran qualitat per als vianants", ubicat a més en el nucli històric de la ciutat i animant-hi "l'espai comercial, hostaler, de trobada social i passeig de moltes generacions de deniers i visitants".

L'actuació inclou la Glorieta del País Valencià i el carrer del Marqués de Campo fins al port, "un total de 12.000 metres quadrats destinats ara a les persones", ha destacat la regidora de Territori, M. Josep Ripoll.

L'acció premiada s'integra, com explica el document de presentació de la candidatura, "en el procés progressiu, iniciat fa més de 20 anys, de convertir el nucli històric de la ciutat en una àrea per a vianants" i s'hi destaca també que la peatonalització estacional de Marqués de Campo ja es duia a terme en períodes vacacionals i caps de setmana; "el carrer ja romania tancat al trànsit una mitjana de 100 dies a l'any".

El pas definitiu es va produir amb l'arribada de la 'nova normalitat', en maig de 2020, "que va accelerar el tancament al trànsit de Marqués de Campo per motius de seguretat i prevenció de la COVID i per a poder compatibilitzar la seguretat dels vianants amb la reobertura dels locals d'hostaleria i les terrasses". 

L'acció també preveu les actuacions futures per a consolidar-ne la peatonalització: "durant 2019 i 2020, l'ajuntament va buscar i tramitar finançament per a dur a terme les intervencions urbanístiques necessàries per a la conversió de la zona, la reurbanització de la Glorieta i la millora del ferm i la il·luminació de Marqués de Campo", projectes actualmente en fase de redació i inclosos en el Pla Planifica de la Diputació d'Alacant. 

La conversió de Marqués de Campo en zona de vianants, guardonada en els VI Premis de la Setm...
La conversió de Marqués de Campo en zona de vianants, guardonada en els VI Premis de la Setm...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina