Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia centra la celebració de la Setmana de la Mobilitat 2021 en la promoció del 'carpooling'

Demà dimecres, 22 de setembre, es commemora el Dia Sense Cotxe, com a colofó ??a la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquest any, l'Ajuntament de Dénia ha volgut centrar les accions al voltant d'aquesta celebració en la difusió i el foment del 'carpooling', el sistema intel·ligent de cotxe compartit com a alternativa sostenible de mobilitat i solució eficaç per a reduir el volum de vehicles a les nostres ciutats.

El consistori es va adherir fa uns mesos, al maig de 2021, a la plataforma Journify, una app que facilita el contacte entre usuaris per a compartir cotxe. Reconvertida ara en Hoop Carpool, la plataforma continua creixent i durant aquesta setmana dedicada a la mobilitat sostenible les xarxes socials de l'Ajuntament de Dénia i de la Policia Local estan difonent els resultats d'aquests primers mesos d'experiència pilot de l'app a Dénia, la Xara i Jesús Pobre: ??des del 16 de maig i fins al 31 d'agost, es van subscriure a Journify (ara Hopp Carpol) 69 persones i es van generar 911 trajectes compartits, equivalents a 2,35 tones d'estalvi d'emissions de CO2 i l'alliberament de 456 places d'estacionament.

El sistema de cotxe compartit a través d'aquesta plataforma està dirigit a desplaçaments interurbans i comarcals. Durant el 2021 han destacat, per exemple, les sinèrgies que han nascut principalment dins de Dénia, Xàbia, Ondara, el Verger, Beniarbeig i fins i tot València. La durada mitjana dels desplaçaments compartits ha estat de 10,74 km.

Amb aquesta campanya i l'aposta pel 'carpooling', l'Ajuntament de Dénia té com a objectiu contribuir a disminuir l'entrada de vehicles a Dénia, alleugerir el volum de trànsit i alliberar places d'aparcament, amb un sistema que de forma individual moltes persones ja usaven de manera informal en l'entorn més proper, familiar, laboral o social. La gestió d'aquests intercanvis a través d'una app vol facilitar aquesta economia circular, a més d'incrementar els avantatges com la seguretat, la informació i bonificacions per als usuaris.

Coincidint amb l'inici del nou curs, el consistori i la plataforma Hoop Carpool treballen en una acció específica per a l'ús compartit de vehicles entre els membres de la comunitat universitària.

L'Ajuntament de Dénia centra la celebració de la Setmana de la Mobilitat 2021 en la prom...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina