Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Fira de Tots Sants torna a Dénia des del 20 d'octubre

En la sessió plenària de l'Ajuntament de Dénia celebrada ahir dijous es va acordar per unanimitat que la Fira de Tots Sants se celebre de nou a l'esplanada de Torrecremada, des del 20 d'octubre fins al 5 de novembre de 2023.

L'horari de funcionament de les atraccions firals serà entre les 9.00 hores i les 01.00 hores. No obstant això, l'activitat tindrà lloc de dilluns a dissabte en horari de vesprada/nit (fins a l'hora màxima permesa en l'ordre autonòmica) i els diumenges funcionarà en horari de matí i vesprada/nit (fins a l'hora màxima permesa en l'ordre autonòmica).

 

S'estableixen les següents particularitats en l'horari de funcionament de la Fira de Tots Sants: el dissabte 28 d'octubre s'obrirà, en horari de matí, exclusivament per a persones amb diversitat funcional, d'11.00 a 14.00 hores, i en l'horari de vesprada/nit s'obrirà per a tots els públics; i el dimecres 1 de novembre, en ser festiu, obrirà en horari de matí i de vesprada/nit.

 

Durant les més de dues setmanes que durarà la fira s'alternaran quatre 'Dies del xiquet', amb un preu reduït en totes les atraccions (entre 2 i 2,5 €): les vesprades dels dies 20, 24 i 26 d'octubre i 5 de novembre. El 26 d'octubre se celebrarà el dia sense música. El preu de les atraccions, la resta de dies, oscil·larà entre els 3 i els 3,5 €.

 

D'altra banda, l'Ajuntament i l'associació de firaires realitzaran de nou la reeixida campanya “Cap xiquet i xiqueta sense fira”, perquè tots els alumnes d'infantil, primària i secundària de Dénia, la Xara i Jesús Pobre, puguen anar gratis un dia a la Fira de Tots Sants 2023. Per tant, es repartiran més de 6.000 entrades. A més, la fira obrirà el dissabte 28 d'octubre, de les 11 a les 14 hores, perquè les persones amb discapacitat puguen accedir de manera gratuïta a les atraccions.

 

Xarxa de banys públics accessibles en diferents localitzacions de Dénia

 

La moció presentada per Mario Vidal, portaveu del Grup Municipal de Gent de Dénia, la Xara i Jesús Pobre, per a instar l'Ajuntament a instal·lar banys públics en diferents llocs de la ciutat, entre ells, en l'estació d'autobusos, s'ha aprovat per unanimitat. Segons va exposar Vidal, “Dénia té 47.000 habitants, dels quals 13.200 són persones majors de 60 anys, l'activitat diària dels quals més habitual és la de passejar per carrers i parcs. Així mateix, també la resta dels ciutadans i visitants pateixen mancances com la falta de lavabos públics, obligant-los a buscar-se altres mitjans que afecten tercers que tenen altres obligacions amb la comunitat”. “Amb els banys públics, a més, es podria evitar en part la proliferació de zones insalubres, sobretot en àrees d'oci nocturn”.

 

La proposta, aprovada per unanimitat, comportarà prèviament la realització d'un estudi jurídic econòmic per a la instal·lació d'una xarxa de banys públics accessibles, que incloga:

- El nombre de banys i la seua ubicació recomanada per a cobrir les necessitats mínimes dels usuaris.

- El cost de la seua instal·lació i la previsió de la despesa necessària per al seu manteniment.

- El cost i idoneïtat que els lavabos públics siguen antivandàlics i que puguen disposar de canviadors de bebés.

- El cost i idoneïtat d'implantació d'un sistema de targetes d'accés que facilite l'ús d'aquest servei de manera gratuïta per a les persones majors, així com de pagament per a la resta d'usuaris, fixant-hi un preu mínim per a evitar l'ús indegut i el deteriorament de les instal·lacions.

 

Situació educativa en l'inici del nou curs acadèmic

 

D'altra banda, el ple va aprovar per majoria, amb el vot afirmatiu de PSPV i Compromís, el vot en contra del Partit Popular i Vox i l'abstenció de Gent de Dénia, una moció presentada pel portaveu del Grup Municipal Compromis en la qual l'Ajuntament de Dénia reprova la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana per la caòtica gestió educativa d'aquest inici de curs escolar, pel constant retard i les repetides fallades en el procés d'adjudicació de professorat, que han afectat els professionals interins, que han tornat als seus llocs de treball “després de diverses setmanes d'angoixa, d'incertesa i molts problemes”.

 

A més, “els docents tindran un augment de la càrrega lectiva amb l'ampliació d'horaris fins a les 15 hores, fet que no garanteix major competència”. A aquest fet cal sumar, segons el text de la moció, que el curs escolar ha començat amb aules on falten 2.900 docents i “amb l'absència de la directora de Personal Docent, Sonia Sancho, que no va acudir al seu lloc de treball fins a haver esclatat el caos en l'adjudicació”.

 

Per tot això, l'Ajuntament de Dénia “condemna el caos en la gestió educativa” i mostra la seua solidaritat amb els i les docents afectats “pel caos del procés d'adjudicació”.

L'Ajuntament “es compromet a mantindre i fomentar una educació pública de qualitat i amb garanties per a totes les parts implicades”. Finalment, es demana la dimissió de la directora general de Personal Docent “pel perjudici generat a milers de professionals de l'educació” i se sol·licita al president de la Generalitat, Carlos Mazón, una intervenció en l'organigrama de la Conselleria que evite futures situacions com les que s'han viscut recentment.

 

Temes urbanístics de Jesús Pobre

 

D'altra banda, s'ha aprovat per majoria, amb els vots dels grups PSPV, Compromís, Gent de Dénia i Vox, i el vot en contra de PP, la moció presentada per a l'adquisició del convent de Jesús Pobre per part de Generalitat Valenciana. Entre les raons que han exposats els grups polítics per a defensar aquesta adquisició destaca “el valor històric, patrimonial, arquitectònic i cultural que té el convent de Jesús Pobre”. De tal forma es podria garantir la protecció i conservació del convent, que formaria part del patrimoni cultural valencià, i els ciutadans de Dénia podrien visitar-lo lliurement.

 

Finalment, segons ha manifestat l'equip de govern, promotor de la moció, els cinc co-propietaris del convent ja van manifestar la seua voluntat expressa de venda de la propietat del convent i jardins adjacents a la Generalitat.

 

A més, en el ple s'ha aprovat per majoria, amb els vots de PSPV, Compromís i PP, l'abstenció de Gent de Dénia i el vot negatiu de Vox, el canvi de denominació del carrer Bisbe Hervàs de Jesús Pobre, que ara es dirà carrer de Juan Fornés Pons, alcalde de la població durant la Guerra Civil.

 

Conveni marc de cooperació educativa amb la Universitat de València

 

El ple va aprovar per unanimitat el conveni marc de cooperació educativa amb la Universitat de València, perquè els estudiants d'aquesta universitat puguen fer les seues pràctiques laborals en l'Ajuntament de de Dénia.

 

Rebuig a l'explotació sexual i el tràfic de dones, xiquetes i xiquets

 

A més, en el ple d'ahir es va aprovar, també per unanimitat, la divulgació del rebuig a l'explotació sexual i el tràfic de dones, xiquetes i xiquets per part de l'Ajuntament de Dénia amb un manifest compartit amb la xarxa d'ajuntaments de la comarca.

 

En tractar-se d'un problema “molt greu a la Marina Alta”, es començarà per elaborar un informe tècnic des de la Regidoria d'Igualtat que impulse les polítiques comarcals conjuntes per a perseguir i castigar aquest delicte, protegir la víctimes i dur a terme campanyes de prevenció i sensibilització.

 

El 23 de setembre es va commemorar el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Trànsit de Dones, Xiquetes i Xiquets.

La Fira de Tots Sants torna a Dénia des del 20 d'octubre

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina