Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Consell Veïnal aborda qüestions com l’ajuda als desplaçats d’Ucraïna, la regeneració de les platges, la contractació d’una empresa de serveis energètics o la nova oficina municipal Smart City

El Consell de participació veïnal es va celebrar fa unes setmanes en l’Espai de Participació de Les Portelles. A la reunió hi van assistir els representants de les associacions de Montgó, Deveses, Platges Nord i Baix la Mar.

Com a primer punt del dia, el regidor d’Hisenda, Paco Roselló va explicar als assistents els principals punts del pressupost municipal de 2022, en especial el capítol d’inversions previstes. Les associacions van aprofitar per a demanar aclariments i resoldre dubtes al respecte.

En el segon punt de preguntes d’interés de les associacions, la Federació d’associacions de veïns es va interessar per la situació de l’assistència i d’habitatge per a persones desplaçades de la guerra a Ucraïna. L’alcalde, Vicent Grimalt, va respondre que se’ls estava donant atenció prioritària en els àmbits de sanitat, educació, i formalització de la documentació. Respecte a l’habitatge, l’Ajuntament no disposa de cases lliures, però, no obstant, Grimalt va assenyalar que no estaven rebent demanda, ja que els desplaçats majoritàriament han vingut a cases de familiars o estan sent atesos per associacions d’ajuda i per la borsa d’habitatges que està gestionant la Generalitat Valenciana.

També, a pregunta de la Federació, es van explicar els objectius i el funcionament de l’empresa de serveis energètics la qual l’ajuntament té previst contractar per tal d’augmentar l’eficiència energètica i l’estalvi, renovar i optimitzar l’enllumenat i crear nous punts de llum, tot açò en el camí de complir els objectius del desenvolupament sostenible.

Des de l’associació de les Deveses es va demanar que l’ajuntament insistisca en les gestions necessàries per a agilitzar la regeneració de platges, convocant les reunions amb les persones clau. A més, es van sol·licitar papereres i més manteniment en les platges. El regidor responsable d’esta àrea, Pepe Doménech, va detallar les actuacions que estaven fent-se per a la campanya de Setmana Santa i Pasqua i va informar sobre la prohibició d’actuar, fins a l’1 de juliol, en les platges naturals protegides. En canvi, sí que pot realitzar-se l’adequació de les platges urbanes com Raset i Marineta Cassiana.

Federació també va sol·licitar informació sobre la pròxima obertura de l’oficina Smart City, en concret, respecte a les seues funcions. Se li va contestar que s’encarregarà progressivament de diferents assumptes i que, en primer lloc, estaven previstos el pla de comerç, Dénia Market Place, el control i eficiència de l’ús de l’aigua potable, el control del buidatge i neteja dels contenidors de residus i el consum de llum, entre altres.

Un altre tema reclamat va ser la demanda de solucions en la pineda de les Deveses per les activitats de caràcter sexual que es practiquen, les quals han portat a la degradació de l’espai, quant a residus, molèsties i imatge, el que fa que famílies i menors no puguen gaudir de l’espai.

Baix la Mar va indicar que s’estan produint despreniments en la cantera del Castell, la qual cosa cal vigilar i cal prendre mesures.

També es va donar resposta a les preguntes fetes en l’anterior Consell sobre la parada de taxis en Arxiduc Carles, la qual es senyalitzarà pròximament, i altres qüestions sobre el servei de recollida de residus.

El Consell Veïnal aborda qüestions com l’ajuda als desplaçats d’Ucraïna, la regeneració de l...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina