Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia inverteix 1,3 milions d'euros per millorar les infraestructures esportives de la ciutat

La pista d'atletisme i la gespa del camp de futbol Diego Mena s'adequaran per a poder acollir competicions oficials

El govern municipal ha iniciat un procés de renovació de les infraestructures esportives de la ciutat i invertirà durant aquest 2020 prop d’1,3 milions d'euros a millorar-les. El regidor d'Esports, Raúl García de la Reina, i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, han realitzat aquest matí un repàs de les actuacions.

La reforma de la pista d'atletisme del poliesportiu municipal, que ha començat aquesta mateixa setmana, és la de major inversió, amb un pressupost de 748.747,75 euros i un termini d'execució previst de 4 mesos.

Els treballs consistiran en la renovació del paviment esportiu de la pista esportiva de 8 carrers i la seua adequació a la normativa de la Federació Internacional d'Atletisme/Reial Federació Espanyola d'Atletisme per a obtindre l'homologació que permeta acollir competicions oficials. Per a adequar-la a la normativa, es procedirà a modificar l'emplaçament actual de la ria, es crearà un corredor de seguretat en tot el perímetre exterior de la pista i s'ampliarà la zona de seguretat en el final de les dues rectes.

L'actuació també suposa la renovació d'infraestructura i equipament per a la pràctica de salt de longitud/triple salt; salt d'altura; llançament de disc i martell; i llançament de pes i de javelina. També es procedirà a millorar el drenatge superficial de la pista, l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i les condicions d'evacuació en cas d'emergència.

Finalment, ha indicat Ripoll, es realitzarà l'obra necessària per a la futura instal·lació d'un sistema de control d'accés a la pista esportiva.

Mentre duren les obres de reforma, els clubs i atletes que entrenen en la pista han sol·licitat a la Regidoria d'Esports poder continuar els seus entrenaments en els terrenys adjacents al poliesportiu municipal ocupats anteriorment pels barracons de l'IES número 3 i al parc de les Bassetes. “Per als entrenaments més seriosos –ha afegit el regidor García de la Reina- contactarem amb els ajuntaments de Pego i Gandia” per a sol·licitar-los l'ús de les seues instal·lacions.

Un altre projecte que està a un pas de començar és la reparació del pavelló cobert del poliesportiu municipal, que va patir greus desperfectes amb la DANA del mes de setembre passat. La regidora de Territori ha informat que el projecte ja està redactat, la documentació tècnica i administrativa també estan preparades i “quan s'aprove definitivament el pressupost municipal de 2020” es trauran les obres a licitació.

Les actuacions contemplades en el projecte, el pressupost del qual ascendeix a 261.000 euros, són la reparació del tancament que circumda el recinte, la reposició de la façana i la coberta de la zona oest, la reposició de finestrals de la façana nord i la reparació del paviment interior. Així mateix, es repararà la coberta de la sala multiusos i es reposarà la porta d'accés nord a la pista d'atletisme, danyats també pel temporal. El termini d'execució previst és de dos mesos.

Respecte a la construcció d'un nou pavelló esportiu, que l'alcalde, Vicent Grimalt, va anunciar després dels temporals de setembre, la regidora Ripoll ha avançat que la tramitació es troba en “els preliminars de la redacció del projecte”.

Un tercer projecte que veurà la llum enguany és el canvi de la gespa del camp de futbol Diego Mena Cuesta, pressupostat en 287.000 euros i ja licitat. L'actuació permetrà al camp ser homologable i acollir competicions oficials, ha assenyalat el regidor. García de la Reina també ha confirmat que disposa ja de diversos pressupostos per a l'arreglament de les deteriorades graderies del camp, “encara que serà necessari realitzar una modificació del pressupost municipal per a dur-lo a terme”.

 

 

 


L’Ajuntament de Dénia inverteix 1,3 milions d'euros per millorar les infraestructures ...

L’Ajuntament de Dénia inverteix 1,3 milions d'euros per millorar les infraestructures ...

L’Ajuntament de Dénia inverteix 1,3 milions d'euros per millorar les infraestructures ...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina