Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia reforça les ajudes socials i de suport a comerços, autònoms i pimes per a afrontar l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha anunciat hui un primer paquet de mesures en les quals el govern municipal ja està ja treballant per a afrontar l'impacte econòmic derivat de la crisi del coronavirus en la qual estem immersos. D'una banda, es destinarà bona part del romanent de Tresoreria de l'any 2019 a promoure ajudes de caràcter social i ja s'està treballant a establir, a mitjà termini, una línia d'ajudes econòmiques per a les famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social la situació de les quals s'ha vist agreujada en aquesta crisi.

El consistori també destinarà a polítiques socials l'estalvi que es genere amb la mesura de reduir la intensitat en l'enllumenat públic durant la nit posada en marxa des d'ahir. També contribuirà a aquesta reducció de la despesa energètica el fet que moltes de les instal·lacions municipals estan tancades després del decret de l'estat d'alarma. Segons ha assenyalat l'alcalde, l'estalvi previst oscil·la entre els 20.000 i els 25.000 euros mensuals, quantitat que es destinarà a ajudes econòmiques per a les persones més desfavorides.

El govern de Dénia també ha decidit la suspensió i ajornament de les liquidacions de deute pendents amb l'ajuntament fins que finalitze l'estat d'alarma. Aquesta mesura és aplicable a les concessions administratives, com és el cas de les cafeteries de la Casa de Cultura, el parc de les Bassetes, Madrigueres, el Rodat i el trinquet; i a les liquidacions referents a obres menors i majors, entre altres casos.

Així mateix es procedirà a la devolució o compensació de taxes per ocupació de la via publica, ús de dependències municipals i assistència a activitats i serveis que s'hagen vist suspesos per l'estat d'alarma, com és el cas de les escoles esportives municipals o el Centre de Dia Santa Llúcia. Les taxes, a elecció de les persones interessades, seran retornades o compensades en la pròxima liquidació de quota.

En el cas de les activitats organitzades des del departament de Joventut, l'alcalde ha afirmat que es tractarà el tema amb la concessionària perquè es retorne la part proporcional de la quota de les activitats que no s'hagen realitzat. Quant al Mercat Municipal, tant les parades de venda de peix com els bars, tancats des de l'estat d'alarma, podran acollir-se a les ajudes als xicotets comerços que l'ajuntament llançarà quan se supere aquest episodi de crisi sanitària.

I és que els comerços, petites i mitjanes empreses i autònoms són uns altres dels principals afectats per les conseqüències econòmiques de la situació actual. Per això, l'ajuntament plantejarà a mitjà termini un pla d'ajornament i fraccionament de taxes i impostos, a més de la línia d'ajudes als xicotets comerços i la devolució o compensació de taxes per ocupació de la via pública ja esmentades anteriorment. Vicent Grimalt també ha anunciat que des de la societat Aigües de Dénia s'estudiaran mesures d'ajuda al sector i ha recordat el compromís de la concessionària del servei, Aqualia, de no tallar subministrament per impagament mentre dure la crisi del coronavirus.

Per a finalitzar, l'alcalde ha volgut agrair la solidaritat “de la gran quantitat d'empreses, particulars i associacions que s'han posat a la disposició de l'ajuntament”. Per citar alguns, Grimalt ha assenyalat el cas d'un empresari local que ahir a la vesprada li va comunicar que costejarà els test de detecció del coronavirus mitjançant analítiques de sang a tots els residents i el personal que treballa en la residència d'ancians Santa Llúcia.

L'alcalde també ha tingut paraules d'agraïment per a l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), la resposta de la qual ha sigut immediata i ha posat a la disposició de la Conselleria de Sanitat tots els hotels de la ciutat per a allotjar, en cas que fora necessari, a personal sanitari i malalts de caràcter lleu.

L'Ajuntament de Dénia reforça les ajudes socials i de suport a comerços, autònoms i pime...

Altres notícies

Anar al principi de la pàgina