Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Regidoria d'Igualtat col·loca 100 maniquins ‘guerreres’ en la plaça de la Constitució per a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere

La instal·lació es pot visitar fins al 27 de novembre

L'acció en espai urbà “Guerreres contra la violència de gènere”, que la Regidoria d'Igualtat i Diversitat Sexual ha organitzat amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es pot visitar en la plaça de la Constitució des de hui fins el pròxim dia 27.

La intervenció consisteix en la col·locació en l'escala central d'accés a l'edifici de l'ajuntament de 100 maniquins, totes dones, equipades amb samarretes i màscares amb el logo de l'acció “Guerreres contra la violència de gènere”.

Les màscares que llueixen les maniquins mostren, al costat del logo de la campanya, una vinyeta de còmic amb la imatge d'una guerrera. Segons explica el regidor d'Igualtat, Javier Scotto, “s'ha buscat un disseny juvenil per a aquest accessori, imprescindible hui en dia, ja que hem encarregat 1.400 unitats per a distribuir-les, fonamentalment, entre l'alumnat de batxiller i de formació professional dels instituts de Dénia”.

La disposició del centenar de maniquins, proporcionats per l'empresa DiCapo, no és casual, sinó que fa al·lusió als famosos guerrers de terracota de Xian, un conjunt monumental molt conegut i fàcilment identificable per part del públic.

Javier Scotto ha assenyalat que “la intervenció urbana té com a finalitat visibilitzar la lluita i l'activisme necessari per a acabar amb aquesta xacra social, reforçant el missatge que, lluitant entre totes i tots, les víctimes ixen de la violència de gènere”. “Fa referència a les víctimes que pateixen la violència de gènere, que poden lluitar i eixir; també són lluitadores les que han eixit i aquelles que ajuden altres dones a eixir”, afig.

“L'apoderament de la dona –conclou el regidor- és clau per a combatre la violència de gènere”.

Des de l’Ajuntament de Dénia es proposa a la ciutadania que forme part de les ‘guerreres contra la violència de gènere’ i s'unisca a la lluita. Per a visibilitzar-ho, convida a fotografiar-se al costat de les maniquins guerreres i pujar la imatge a xarxes socials amb les etiquetes #guerrerescontralaviolenciadegenere #guerrerascontralaviolenciadegenero

Invitació que el regidor fa extensiva als i les periodistes que treballen en els mitjans de mitjans de comunicació “i que amb el seu gest ens poden ajudar molt a difondre i visibilitzar aquesta lluita”.

La Regidoria d'Igualtat col·loca 100 maniquins ‘guerreres’ en la plaça de la Constitució...
La Regidoria d'Igualtat col·loca 100 maniquins ‘guerreres’ en la plaça de la Constitució...
La Regidoria d'Igualtat col·loca 100 maniquins ‘guerreres’ en la plaça de la Constitució...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina