Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Consell Veïnal debat l’avantprojecte de mobilitat urbana i la possibilitat d’ampliar les zones residencials de la ciutat

L’última reunió del Consell Veïnal, òrgan de participació i consulta format per representants polítics i associacions de veïns, va tindre com a principal punt de l’ordre del dia la presentació de l’avantprojecte de mobilitat urbana per part del regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, i la posterior recollida de propostes i suggeriments dels representants veïnals.

Scotto va indicar que l’avantprojecte que ha estat en exposició pública és la proposta d’una empresa especialitzada en aquest tipus d’estudis i que no es tracta del projecte definitiu de l’equip de govern. No obstant això, es va decidir mostrar el document a la ciutadania perquè puga incloure-hi modificacions i millores al mateix nivell que l’equip de govern.

La segona consideració va ser destacar que, per primera vegada, l’ajuntament de Dénia assumirà el cost i la gestió de les línies urbanes d’autobús, ja que fins ara ho ha fet la Generalitat Valenciana.

Després va passar a explicar les característiques principals de la proposta de l’empresa com són les quatre línies ja conegudes de les Marines, Rotes i hospital comarcal i hospital de la Pedrera. A més s’inclou una ampliació de la freqüència de la línia de les Marines i una nova línia circular que donarà servei al nucli urbà.

Va comentar que encara que en la proposta de l’empresa no s’inclou un servei al Montgó, l’equip de govern té la intenció de trobar una fórmula per a la zona, que s’estudiarà per a veure’n la viabilitat.

En el torn de preguntes, la presidenta de l’associació de veïns del Montgó va proposar algunes idees per a millorar el servei i canvis en els recorreguts per a poder donar servei a alguns punts del barri. També va indicar que la seua associació no renunciarà a demanar un servei de transport per al Montgó com el dels altres barris i així ho ha sol·licitat en les al·legacions presentades.

Des de Baix la Mar es van demanar explicacions sobre la conveniència que la línia urbana entre a l’estació marítima, a la qual cosa el regidor va explicar les raons que els tècnics de l’empresa van donar referides al fet que hi ha una demanda de viatgers que necessiten anar des de l’estació d’autobusos fins l’estació marítima. A més, eixes entrades al port es faran coincidir amb els horaris dels vaixells.

El president de Faroleta-Diana va destacar la importància i la necessitat d’aquesta línia urbana i va expressar la seua opinió que l’autobús hauria de passar més a prop del Centre de Salut, la qual cosa va ser recollida pel regidor amb el compromís d’estudiar eixa possibilitat.

Quan es va passar al punt de precs i preguntes, el president de les Roques va preguntar per l’ampliació de la plantilla de Policia Local, a la qual cosa el regidor va indicar que es tenia previsió que a l’estiu de 2021 puguen ja incorporar-se nous agents i recuperar la ràtio de plantilla que li pertoca a Dénia per població.

L’associació de veïns va preguntar a continuació sobre la possibilitat de concedir autorització per a aparcar a propietaris d'habitatges que no estiguen empadronats en el barri. Un tema que, com va indicar Scotto, ja havia estat descartat anteriorment. 

A partir d'aquesta pregunta, es va iniciar un diàleg sobre les zones residencials. Actualment, n’existeixen dues a la ciutat: les Roques i la plaça de la Marina Alta. En aquest sentit, es va indicar que l’ajuntament no descarta convocar una reunió amb els veïns de Baix la Mar, ja que aquest barri presenta característiques per a ser considerat residencial i cal parlar amb els residents per trobar les millors solucions a l’aparcament al barri.

El Consell Veïnal debat l’avantprojecte de mobilitat urbana i la possibilitat d’ampliar les ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina