Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Xarrades i taules redones d'experts exploraran la relació entre l'ecologisme i les humanitats en la Setmana de la Sostenibilitat que organitza la Regidoria de Medi Ambient

L'Espai Sostenibilitat i Humanitats, un dels set que integren el projecte “Dénia, Ciutat del pensament”, impulsa dos accions, liderades per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia, que tenen com a objectiu “explorar la intersecció entre les humanitats i l'ecologisme per a comprendre com la cultura, l'ètica i la societat influïxen i són influïdes per estos temes, implicar a tots els actors relacionats i conéixer totes les perspectives com a factors de creació d'un pensament crític a través del qual generar propostes i solucions per al hui i el demà”. Així ha presentat hui la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, la Setmana de la Sostenibilitat i la Fira de les energies renovables Renova’t, que se celebren del 15 al 19 d'octubre de 2024 a Dénia, com a activitats paral·leles al Dénia Festival dels Humanitats 2024.

 

La Setmana de la Sostenibilitat (del 15 al 18 d'octubre, Casa de la Cultura) es planteja com un espai de debat i coneixement que compte amb la presència de tots els implicats en la temàtica de les energies renovables i la sostenibilitat. Això inclou particulars, empreses, professionals, administracions i associacions, tant del sector turístic com del transport, els servicis, la construcció, la distribució d'aliments, l'oci o l'ecologia.

 

La Setmana de la Sostenibilitat s'inaugurarà el dimarts 15 d'octubre, a les 19 hores. La primera de les conferències començarà a les 19.30 hores i abordarà la descarbonització i l'energia del futur. Té com a ponents a Juan Carlos Brotons, gerent comercial d'Iberdrola Alacant i Múrcia i expert en temes d'eficiència energètica, i Gonzalo Micó, cap de projectes de Fusion For Energy i professional immers en estos moments en un projecte que busca resoldre el problema de l'energia a nivell mundial, sobre el qual parlarà en la xarrada del dia 15 a Dénia. Presenta i modera esta sessió el professor del departament d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant Armando Ortuño Padilla.

 

El dimecres 16, a les 11 hores, Juan Vicente Catalá, enginyer tècnic de l'Ajuntament de Dénia, parlarà del consum d'aigua com a recurs essencial, eficiència energètica i sostenibilitat, exposant amb dades el nexe que unix estos tres conceptes i com podem optimitzar-ne l’ús. Presentarà la xarrada el gerent de l'empresa Solnet Energia, Joan Noguera.

 

A la vesprada, a les 19 hores, Juan Sacri, president de Sapiens Energia i expert en comunitats energètiques oferirà la conferència “Com donar poder al ciutadà en l'energia que utilitze”, tant en el seu consum com en la seua producció. En esta ocasió, introduïx la xarrada també el gerent de l'empresa Solnet Energia, Joan Noguera.

 

El dijous 17 d'octubre se celebraran dos taules redones. La de “Turisme sostenible i energies renovables” (11 hores) tindrà com a participants a Javier Cervera, representant de Baleària; Esteban Cobos, representant del Cercle Empresarial de la Marina Alta; Reme Cerdà, gerent d'AEHTMA i David d'Haro, gerent de Mundo Marino. Presenta i modera la cap del departament de Turisme Dénia, Pepa Cardona.

 

Els ponents debatran sobre turisme i construcció, tots dos motors econòmics de la comarca, però també un dels majors consumidors de recursos i exposaran les seues idees sobre com minimitzar l'impacte d'estes activitats i quines accions d'èxit s'estan portant ja a cap.

 

A la vesprada, a les 19 hores, sota el títol “Renovar el futur” s'exposaran les accions que l'Administració local i les empreses de la Marina Alta estan duent a terme per a aconseguir una sostenibilitat real. Intervindran Pedro Reig, director de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana; Carlos Buedo, director de l'hotel Daniya de Dénia i Davinia Català, arquitecta, presentats i moderats per la regidora de Territori i Qualitat Urbana de l'Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll.

 

Les xarrades de la Setmana de la Sostenibilitat acaben el divendres 18 d'octubre amb una conferència sobre energies renovables, els procediments per a la seua instal·lació, beneficis i les ajudes a particulars, a càrrec de Joan Noguera, gerent de Solnet Energia i Vicente Llácer, responsable del sector energètic/renovables de Caixa Popular. A les 11 hores, moderada per Juan Vicente Catalá.

 

A la vesprada (19 hores), Miguel Rebolledo i Héctor Ceballos, del departament d'Enginyeria industrial i Telecomunicacions de l'empresa Sitelec, exposaran les accions que l'Administració local està duent a terme per a reduir el consum energètic en l'àmbit municipal en la xarrada titulada “Smart City: tecnologia com a factor clau per a la descarbonització de les ciutats”. Presenta i modera Masus Oliver, conductora de programes en Montgóradio.

 

Rutes, tallers i jocs en la fira renova’t

 

I com a colofó a esta setmana dedicada a la sostenibilitat, el dissabte 19 d'octubre se celebrarà la fira de les energies renovables Renova’t en la Glorieta, de 10 a 20 hores. Un espai on donar a conéixer este sector a la ciutadania, oferint-li informació útil i de qualitat per part de professionals, i també on implicar la població en la conservació del planeta a través d'activitats d'educació ambiental: tallers infantils i familiars, rutes mediambientals i visites a empreses del sector.

 

Durant tota la jornada, el públic podrà gaudir de tallers infantils sobre reciclatge i sostenibilitat, rutes en família pel port de Dénia i a les instal·lacions de Baleària, totes dues amb un aquabús propulsat amb energia solar; rutes guiades amb bicicleta elèctrica i una gimcana familiar sobre superherois amb missió de salvar el planeta Terra.

 

Han col·laborat amb la Regidoria de Medi Ambient com a patrocinadors en esta I Fira Renova’t Caixa Popular, Ibrolux, Baleària i Mundo Marino.

 

La programació detallada d'estes activitats paral·leles al Dénia Festival dels Humanitats es pot consultar en esta pàgina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Xarrades i taules redones d'experts exploraran la relació entre l'ecologisme i les h...
Xarrades i taules redones d'experts exploraran la relació entre l'ecologisme i les h...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina