Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Cicle de xarrades ‘Educant en el present’, un punt d’encontre i reflexió sobre l’educació dels més joves per a previndre riscos d’addiccions

La novena edició ha tractat els temes de l’empoderament per a les famílies i el seu paper en l’educació digital

La IX edició d’Educant en el present, el programa de xarrades que organitza la Regidoria de Prevenció d’Addiccions a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA),  ha sigut, un any més, un punt d’encontre i reflexió pel que fa a l’educació dels més joves, fent partícip a les famílies del procés d’evolució que travessen les seues filles i fills. Hi han assistit vora 90 persones a les dos sessions, celebrades els dies 18 i 25 de setembre a la Casa de Cultura de Dénia. Una xifra que per a la Regidoria és “més que positiva, ja que la majoria de famílies han participat en ambdos sessions, mostrant implicació en l’educació dels més joves”.

 

La ponent d’esta novena edició ha sigut Ana Puigserver Gómez, treballadora social, terapeuta familiar i experta en prevenció d’addiccions. La primera xarrada va versar sobre estratègies d’empoderament educatiu per a famílies, proposant-los eines per a actuar de manera efectiva i minimitzar així els riscos que sorgeixen durant la criança. Esta informació les prepara per a anticipar-se i previndre la majoria dels conflictes, aprenent a establir normes i límits clars i coherents.

 

La segona cita va posar sobre la taula l’impacte de les TRIC (Tecnologies + Relació + Informació + Comunicació) i el paper de les famílies en l’educació digital, posant el focus en la importància de la comunicació, la supervisió i l'acompanyament en la criança digital.

 

En el qüestionari de valoració de l’activitat que es va passar als assistents en acabar, esta edició d’Educant en el present ha rebut una mitjana de satisfacció de 9,6 punts sobre 10.

 

 

Este espai reflexiu continuarà als mesos de gener i febrer de 2025 amb la celebració de la XXV Escola de famílies ‘Educant per a previndre’ (dies 15, 22, 29 de gener i 5 i 12 de febrer, a l’IES Maria Ibars). Les persones interessades poden inscriure’s facilitant nom i cognoms, correu i telèfon a algun dels contactes següents:

 

  • Telèfon: 628076449 (via Whatsapp)
  • Correu: upccadenia@ayto-denia.es
  • Missatge directe en Facebook o Instagram: @upccadenia
Cicle de xarrades ‘Educant en el present’, un punt d’encontre i reflexió sobre l’educació de...
Cicle de xarrades ‘Educant en el present’, un punt d’encontre i reflexió sobre l’educació de...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina